Ляшко назвав області, де найбільш критична ситуація із захворюваністю і смертністю від коронавірусу

Ляшко назвав області, де найбільш критична ситуація із захворюваністю і смертністю від коронавірусу

Фото: Associated Press

Головний санлікар зазначив, що ці регіони наразі найбільше потребують збільшення охоплення тестуванням задля посилення контролю над поширенням захворюваності на COVID-19.

В Україні найбільш критична ситуація із захворюваністю і смертністю від коронавірусної хвороби COVID-19 спостерігається у Чернігівській та Полтавській областях. Там показники є одними з найбільших серед регіонів країни та у порівнянні з аналогічними показниками великих європейських країн.

Про це у четвер, 17 грудня, повідомив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Чернігівська та Полтавські області наразі найбільше потребують збільшення охоплення тестуванням задля посилення контролю над поширенням захворюваності на COVID-19.

"Саме для збільшення потужностей Чернігівська та Полтавська області вже отримали субвенції на модернізацію клініко-діагностичних лабораторій у лікарнях в розмірі 19,5 та 9,2 млн грн відповідно", — повідомив Ляшко.

Заступник міністра додав, що також збільшення обсягів тестування потребують:

  • Хмельницька;
  • Житомирська;
  • Дніпропетровська;
  • Львівська;
  • Харківська;
  • Закарпатська області.

Водночас, Вінницька область демонструє найкращу ситуацію з контролю над поширенням захворюваності на COVID-19 серед регіонів України за комплексом ключових показників — захворюваність, смертність, охоплення тестуванням і відсоток позитивних результатів серед протестованих. Поточні рівні захворюваності та смертності на Вінниччині — кращі за аналогічні показники великих європейських країн.

Фото: Віктор Ляшко/Facebook

Віктор Ляшко нагадав, що Міністерством охорони здоров’я України розширено перелік осіб, що підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19 та додано можливість визначення підтвердженого випадку за результатом швидкого тесту на антиген.

"Виконання зазначених рішень дозволять вже у найближчий час збільшити обсяги тестування та посилити контроль над поширенням захворюваності на COVID-19", — заявив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, що в Україні 17 грудня вранці число інфікованих коронавірусом збільшилося до 931 751. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 12 тисяч.

Що відбувається з реальним рівнем захворюваності на коронавірус в Україні

Що відбувається з реальним рівнем захворюваності на коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація