Львівська область – друга за смертністю від коронавірусу: що відбувається в регіоні

Львівська область – друга за смертністю від коронавірусу: що відбувається в регіоні

Фото: Львівська міська рада

Волонтерка Наталія Липська розповіла про проблеми з киснем у Львові.

Станом на сьогодні, 9 грудня, Львівська область опинилась на другому місці серед областей України за кількістю смертей від COVID-19. А за загальною кількістю виявлених випадків коронавірусу посіла четверте місце.

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

Хоч Львівщина більш-менш дає раду з цією епідемією. Принаймні, важким або середньоважким хворим, яким критично потрібен медичний кисень, у госпіталізації не відмовляють. Про це розповіла OBOZREVATEL львівська волонтерка Наталія Липська. Але є інша проблема.

За її словами, щоб звільнити побільше місць у лікарнях, у Львові після хвороби досить часто із медзакладів виписують кисневозалежних людей, яким дуже потрібен кисневий концентратор.

"Люди хворіють, і хворіють дуже багато. У мене на вихідних телефон червонів. Але критичних проблем із госпіталізацією по Львову я не чула. З лікарень часто виписують кисневозалежних, тому в нас черги на кисневі концентратори. Начебто вже дійшли кошти на встановлення кисневих станцій, але це ж займе час. Тому я за встановлення генераторів кисню, інакше то буде вічна проблема і ми постійно залежатимемо від логістики", – розповіла волонтерка.

Нагадаємо, коронавірус у Львові 9 грудня підтвердили ще у 351 мешканця. Всього у Львівській області - 566 нових інфікованих коронавірусом за добу. 

Нещодавно коронавірусну інфекцію підхопив і мер Львова Андрій Садовий, який вже має перші симптоми COVID-19. Раніше, наприкінці листопада, дружина Садового Катерина разом зі своєю мамою теж захворіли на COVID-19.

Попри стрімке поширення коронавірусу 30 листопада міський голова Садовий виступив проти введення локдауну у Львові. За його словами, ситуація із захворюваністю у Львові є стабільною, тож місто не дотримуватиметься заборон.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація