Лукашенко пояснив, чому не планує робити щеплення від коронавірусу

Лукашенко пояснив, чому не планує робити щеплення від коронавірусу

Фото: Associated Press

За словами президента Білорусі, "за умови нормального способу життя людина має достатній імунітет".

Чинний президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко не планує вакцинуватися від COVID-19.

Про це він заявив у п'ятницю, 25 грудня, повідомляє "БелТА".

Білоруський очільник пояснив своє рішення тим, що "належить до категорії скептиків". Він вважає, що за умови "нормального способу життя людина має в принципі достатній імунітет для протистояння багатьом захворюванням".

"Вакцинація буде. Захочете - вакцинуйтеся, не захочете - нікого змушувати не будемо. Вирішуйте самі", - зауважив Лукашенко, додавши, що добровільність буде головним принципом майбутньої вакцинації від коронавірусу в Білорусі.

За його словами, уряд планує щепити щонайменше 1,2 млн білоруських громадян. При цьому охочим пропонуватимуться декілька різних препаратів. "Ніхто ж не знає, яка краща на сьогодні вакцина. Ми плануємо 5-6 вакцин. В залежності від того, як домовимося. Зараз це великий дефіцит", - пояснив він. 

Лукашенко повідомив, що перш за все щеплення в Білорусі почнуть робити російською вакциною, яку уряд планує закупити, а також виробляти на вітчизняних підприємствах.

Раніше білоруський лідер заявляв, що уберегтися від нової коронавірусної інфекції допоможуть заняття спортом і сметанне масло. Він також називав сири "хорошими антиковідними ліками".

Минулого тижня президент Російської Федерації Володимир Путін пояснив, чому досі не зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною "Супутник V". Також не стане вакцинуватися і речник президента РФ Дмитро Пєсков. 

Антикоронавірусна вакцина: першу партію препарату Україна може отримати вже в лютому

Антикоронавірусна вакцина: першу партію препарату Україна може отримати вже в лютому

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація