Луцьк теж проти: міськрада готує позов до суду про скасування карантину вихідного дня

Луцьк теж проти: міськрада готує позов до суду про скасування карантину вихідного дня

Фото: Луцька міська рада

Чиновники просять поліцію не штрафувати підприємців.

Луцька міська рада готує позов про скасування постанови Кабінету міністрів про карантин "вихідного дня". Також міські чиновники просять правоохоронні органи проявити лояльність до підприємців.

Про це сьогодні, 13 листопада, повідомила пресслужба міської ради Луцька.

"Луцька міська рада готує до подання позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про карантин "вихідного дня” як такої, що суперечить чинному законодавству та Конституції України й суттєво порушує права підприємців та підприємств", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що сьогодні, 13 листопада, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт направив листи поліції, у яких закликав не притягувати до відповідальності підприємців та підприємства у випадку порушення ними постанови Кабінету міністрів України щодо карантину вихідного дня.

Чиновники міської ради вважають, що карантин у суботу та неділю призведе до серйозних збитків і проблем для бізнесу "і так виснаженого першою хвилею обмежень". Також влада міста називає ефективність такого обмежувального заходу у зниженні захворюваності на COVID-19 є "доволі сумнівною".

"На сьогодні заклади працюють в режимі серйозних обмежень, органами контролю постійно проводяться перевірки дотримання протиепідеміологічних вимог, встановлених постановами Головного санітарного лікаря України", - додали у міські раді.

Нагадаємо, вже низка мерів українських міст виступили проти урядового рішення про карантин вихідного дня, якого запровадили задля боротьби зі стрімким поширенням коронавірусу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація