Локдаун в Україні на новорічні свята: скільки громадян підтримують жорсткий карантин

Локдаун в Україні на новорічні свята: скільки громадян підтримують жорсткий карантин

Фото: Associated Press

Підтримка локдауну серед українців зросла.

Локдаун в Україні підтримує усе більше людей, прихильників тотальних обмежень на новорічні свята понад 50%. Більшість громадян притримується думки, що внаслідок локдауну на Новий рік вдасться зменшити кількість заражень коронавірусом.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з результатами опитування, підтримка запровадження локдауну протягом останніх двох тижнів зросла з 36 до 42%. Соціологи зазначають, що 58% громадян відповіли, що поширення коронавірусу сповільниться, якщо ввести локдаун. Така ж кількість людей підтримала і локдаун на новорічні свята.

Натомість, противників локдауну на Новий рік - 40%. Втім, зауважують фахівці, що за 14 днів кількість противників локдауну зменшилась з 61 до 55%.

Крім того, прихильників карантину вихідного дня, який уряд скасував, суттєво поменшало. Якщо раніше його підтримувало 49% українців, то нині лише 44%. А от противників обмежень у вихідні стало більше: від 49 до 54%.

Під час опитування 34% респондентів висловили думку, що внаслідок карантину вихідного дня ситуація з коронавірусом стабілізується, натомість 64% – не погоджуються з цим.

Опитування проводилося упродовж 28-30 листопада, шляхом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера. Серед респондентів - українці віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Загалом опитали 2,5 тис. громадян. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Нагадаємо, раніше українці в опитуванні групи "Рейтинг" розповіли, чи готові вакцинуватися від коронавірусу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація