Локдаун в Україні: Кабмін офіційно відмовився вводити жорсткі обмеження на Новий рік

Локдаун в Україні: Кабмін офіційно відмовився вводити жорсткі обмеження на Новий рік

Фото: Associated Press

Посилення обмежень буде після Нового року.

Кабінет Міністрів офіційно відмовився вводити жорсткі обмеження на Новий рік. Станом на зараз медична система витримує навантаження, тому необхідності у запровадженні локдауну в грудні немає.

Про це повідомили під час засідання уряду 9 грудня. 

За словами голови уряду Дениса Шмигаля, в Україні останній тиждень спостерігається позитивна динаміка з коронавірусом. Цього, як він уточнив, сприяв карантин вихідного дня і введені штрафи за відсутність масок, які стимулюють громадян одягати засіб індивідуального захисту.

"До кінця року залишилося три тижні. І на цей період уряд вирішив не вводити жорсткий карантин. Медична система, за даними МОЗ, витримує ту кількість хворих, які є на сьогодні", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас за його словами, нові посилені заходи після Нового року уряд погодить і оголосить під час сьогоднішнього засідання. Йдеться про жорсткий карантин від 8 до 24 січня.

Як повідомлялося, чи не першим про необхідність локдауну заявив наприкінці листопада міністр культури Олександр Ткаченко. Він пропонував запланувати двотижневий жорсткий карантин під час новорічних і різдвяних свят, а також відмовитись від масових заходів. Водночас уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. 

Говорили про посилення обмежень на свята і в Офісі президента. Радник керівника ОП Тимофій Милованов зазначав, що різдвяні свята — гарна нагода посилити карантинні обмеження в Україні. 

Лідер "Слуги народу" Давид Арахамія заявляв, що Кабінет міністрів розглядав можливість введення "інтелектуального локдауну". Він буде враховувати ситуацію із захворюваністю на коронавірус у кожному регіоні. 

Коли українцям чекати локдауну і наскільки суворим він буде — пряме включення

Коли українцям чекати локдауну і наскільки суворим він буде — пряме включення

Повʼязані теми:

Наступна публікація