Литовців зобов'язали носити маски на вулицях, у приміщеннях і кафе

Литовців зобов'язали носити маски на вулицях, у приміщеннях і кафе

Фото: Associated Press

Порушення цих вимог карається в адміністративному порядку.

Литва зобов'язала від п'ятниці, 21 серпня, носити захисні маски на публічних заходах, а також у закладах громадського харчування.

Відповідне розпорядження видав міністр охорони здоров'я Ауреліюс Верига.

Засоби захисту треба використовувати під час публічних заходів як в закритих приміщеннях, так і на вулиці. Крім того, маски потрібно надягати під час відвідування закладів громадського харчування. У кафе і ресторанах їх можна буде зняти лише на час прийому їжі. Слід зауважити, щодо цього засоби захисту потрібно було використовувати лише в громадському транспорті, магазинах, в медичних установах.

Порушення цих вимог карається в адміністративному порядку. Фізичні особи можуть бути покарані штрафом у розмірі від 250 до півтори тисячі євро. Юридичні особи - від півтори до шести тисяч євро штрафу.

До слова, у Литві наразі виявлено 2 564 інфікованих коронавірусом. Недуга забрала життя 82 хворих з коронавірусом. 

Як повідомлялося, від 24 серпня Фінляндія знову закриє кордони для громадян десяти країн через ситуацію з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє уряд країн. Обмеження також стосуються Ірландії, Кіпру, Сан-Марино і Японії. Основним критерієм для відкриття кордонів фінська влада вважає рівень захворюваності COVID-19 - він не повинен перевищувати вісім на 100 тисяч осіб за останні 14 днів.

У Лондоні вперше від початку карантину для відвідувачів відкрили Музей Гаррі Поттера

У Лондоні вперше від початку карантину для відвідувачів відкрили Музей Гаррі Поттера

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація