"Лише сидячі місця": як працюватиме громадський транспорт під час локдауну

"Лише сидячі місця": як працюватиме громадський транспорт під час локдауну

Фото: Associated Press

Міністр зазначив, що в'їзд і виїзд громадян України залишиться відкритим.

Транспорт під час ймовірного локдауну в січні 2021 року буде працювати, але зі значними обмеженнями. А ось кордони країни на локдаун закривати не будуть, і обмеження на міжнародне сполучення запроваджувати не планують.

В громадському транспорті можна буде їздити тільки на сидячих місцях, розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов в ефірі одного з українських телеканалів 7 грудня, інформує "РБК-Україна".

За словами чиновника, попри ігнорування багатьма людьми масочного режиму, обмежити пасажирські перевезення значніше вони не можуть.

"Від того, що відбуваються ДТП, ми не перестаємо користуватися автомобілями. У цьому випадку це більше питання самоконтролю. Якщо подивитися пропозиції, які ми озвучили... То мова йде про фактичне користування транспортом з ще більшими обмеженнями - з використанням виключно сидячих місць", - зазначив міністр.

Також він нагадав, що на самому початку карантину величезною проблемою був проїзд медиків та інших працівників для забезпечення протиепідемічних заходів.

"Епідеміологи прорахували варіанти і пропонують зі значними обмеженнями, з використанням виключно сидячих місць дозволити користування громадським транспортом, а також міжрайонне і міжобласне сполучення", - резюмував Немчинов.

Нагадаємо, сьогодні, 7 грудня, в Україні зафіксували найменший приріст хворих на коронавірус за останній час. За добу підтвердили COVID-19 у 8 641 людей.

Від початку січня уряд запровадить локдаун. Садочки, школи, фітнес-центри, ресторани та розважальні заклади – будуть закриті. Остаточний перелік заборон уряд обіцяють озвучити цієї середи. 

У разі запровадження жорсткого карантину транспорт не зупиниться і буде доступний для всіх

У разі запровадження жорсткого карантину транспорт не зупиниться і буде доступний для всіх

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація