Лікування Кернеса у Німеччині: в якому стані мер Харкова і чи братиме він участь у виборах

Лікування Кернеса у Німеччині: в якому стані мер Харкова і чи братиме він участь у виборах

Фото: УНІАН

Геннадій Кернес – один із претендентів на мерське крісло на найближчих місцевих виборах.

Хворий на коронавірус очільник Харкова Геннадій Кернес уже на лікуванні в Німеччині. Напередодні ввечері за ним прилетів медичний борт і доправив до берлінської клініки "Шаріте".

Про те, що Кернеса транспортували за кордон, у міській раді наважилися підтвердити лише у четвер, 17 вересня, по обіді. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кортеж елітних автівок і колона "швидких" мчав вечірнім Харковом. Так із лікарні до місцевого аеропорту везли хворого на коронавірус Геннадія Кернеса. На харківському летовищі на пацієнта чекав медичний борт. Саме ним до німецької клініки "Шаріте" кілька тижнів тому транспортували після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Близько 22:00 судно відлетіло з Харкова.

Увесь час до відльоту біля VIP-терміналу чергували медичні машини. А також іномарки з номерами, якими користується Кернес, його рідня та оточення. Щойно літак здійнявся у небо, з будівлі вийшла жінка, схожа на цивільну дружину мера. Вона сіла до позашляховика і поїхала геть.

За нею з’явився права рука мера — Ігор Терехов. Від спілкування із журналістами він відмовився.

Про те, який стан очільника Харкова та чи дійсно він полетів на лікування за кордон, у міській раді вперто мовчали аж до 17 вересня. І хоча друг Кернеса — бізнесмен Павло Фукс, ще о 10:00 ранку назвав клініку та навіть виклав відео з літака, міськрада назвала лише країну призначення — Німеччина. Кажуть, загострилися старі поранення їхнього шефа після замаху на нього 6 років тому.

Із коронавірусом Геннадій Кернес зліг тиждень тому. Але його діагноз офіційно озвучили лише кілька днів тому. Очільник Харкова — один з тих, хто відмовлявся вводити жорсткий карантин в місті.

Кернес в "Шаріте": чому харківський голова не довіряє місцевим лікарям

Кернес в "Шаріте": чому харківський голова не довіряє місцевим лікарям

Геннадій Кернес – один із претендентів на мерське крісло на найближчих місцевих виборах. І от тепер постає питання, чи встигне він подати документи? Адже зробити це треба до 25 вересня. Речник міськради стверджує, що особиста присутність Кернеса не потрібна.

"Не зобов'язаний він бути присутнім на реєстрації особисто, оскільки він йде від партії, то і партія може подавати документи", — повідомив речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

Як почувається Геннадій Кернес, можна дізнатися з інстаграма його сина. Судячи з геолокації, він у Берліні. Повідомляє, що динаміка позитивна. Батько дякує всім за підтримку і навіть уже хоче повернутися на роботу.

Скільки Кернес пробуде в Німеччині, його соратники не знають. Але в міській раді запевнили, що лікується мер власним коштом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація