Лікарка-інфекціоністка розповіла, які органи людини і як уражає коронавірус

Лікарка-інфекціоністка розповіла, які органи людини і як уражає коронавірус

У деяких хворих було й кілька інфарктів.

Від коронавірусу страждають усі органи й системи організму людини. Насамперед вірус уражає легені — надалі розвивається фіброз.

Про це виданню "Ваше здоров'я" розповіла інфекціоністка Ольга Голубовська.

"Пацієнтам, які перехворіли на COVID-19, я раджу обов’язково робити щеплення від грипу через 2-3 тижні після одужання, оскільки грип також супроводжується ураженням нижніх дихальних шляхів. І, якщо воно "накладеться" на фіброз, буде дуже тяжко", — сказала лікарка.

Крім того, у деяких інфікованих розвивається ниркова недостатність. Ще одне дуже поширене ускладнення — тромбоз судин. "Тому така важлива антикоагулянтна терапія, якщо вона призначена вчасно й правильно", — додала Голубовська.

Серце також страждає від COVID- 19. У деяких хворих траплялося кілька інфарктів за період перебування на стаціонарному лікуванні. 

"Спостерігається й негативний вплив вірусу на центральну нервову систему та психіку, який посилюється явищем гіпоксії, а також дією окремих лікарських засобів", — розповіла інфекціоністка.

Нагадаємо, травматолог з Мелітополя Запорізької області Андрій Клімушин, який місяц хворів на СOVID-19 у важкій формі, розповів, як медики заражаються коронавірусом та чому звільняються.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація