Лікарка Голубовська розповіла, чи допомогають у разі коронавірусу часник, цибуля та алкоголь

Лікарка Голубовська розповіла, чи допомогають у разі коронавірусу часник, цибуля та алкоголь

Фото: Вікіпедія

Вона також розповіла про вітамін, який регулює імунну систему.

Українська інфекціоністка Ольга Голубовська розповіла, як впливають часник, цибуля та алкоголь на організм. Вона розвінчала міф про те, що ці продукти захищають від коронавірусу.

Про це йдеться у відео МОЗ з популярними запитаннями про COVID-19.

За словами лікарки, ані часник, ані цибуля, ані алкоголь не захищають від інфекції. В цих речовинах містяться природні фитоциди.

"Цибуля, часник, гострі приправи, які на сході люблять, сприятливо діють на організм - на судини, наприклад. Але на розвиток інфекційного захворювання вони не впливають радикально. Саме імунна система викликає ураження легень", - сказала Голубовська.

Інфекціоністка підкреслила, що для профілактики захворювання має значення збалансоване харчування. Ольга Голубовська вважає, що тяжкість інфікування залежить від дози отриманого вірусу і від імунітету.

"Цибуля і часник - добре для здоров'я, як і прогулянки на свіжому повітрі, фізичні вправи. Люди повинні отримувати всі вітаміни", - додала Голубовська.

За її словами, наразі у багатьох людей, в тому числі у хворих на COVID-19, відзначається нестача вітаміну D. "Одна з функцій вітаміну - регуляція імунної системи. Тому в рекомендаціях багатьох країн в комплексну терапію і профілактику внесено застосування вітаміну D", - сказала лікарка. Проте передозування також шкодить здоров'ю.

Нагадаємо, раніше Ольга Голубовська розповідала про двофазний розвиток COVID-19. Перший - це дія самого вірусу. Також лікарка пояснила, чому для діагностики пневмонії COVID-19 УЗД легенів краще, ніж рентген.

Чи потрібна комп'ютерна томографія легенів у разі легкої форми коронавірусу

Чи потрібна комп'ютерна томографія легенів у разі легкої форми коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація