Лікар розповів, якою може бути справжня статистика коронавірусу в Укараїні

Лікар розповів, якою може бути справжня статистика коронавірусу в Укараїні

Фото: Associated Press

Медик Тарас Жиравецький каже, що офіційну кількість інфікованих можна множити на 4, або ж і на 5.

Аби зрозуміти, якою насправді є кількість інфікованих коронавірусом людей в Україні, то офіційну статистику потрібно помножити на 4, або 5. Таку думку висловив в інтерв'ю ТСН.ua головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

"Я думаю, в середньому, можна множити на 4 чи 5. Якщо у нас офіційно була тисяча випадків за добу, множимо цю цифру на 5, бо не всі зробили ПЛР, і маємо 5 тисяч. А тепер уявіть, що у нас не тисяча людей, а 14 тисяч, які офіційно зараз є. Множимо цю цифру на 5, це буде 60 тисяч людей. Маємо розуміти, що це в декілька разів більша цифра", - розповів нам лікар.

Це пояснюється, зокрема, тим, що не усі хворі та інфіковані не роблять ПЛР-тест на коронавірус, каже медик.

"Потрібно враховувати можливість виконання ПЛР усім охочим, можливість лабораторій і можливість українців робити тести за кошти, адже це б'є по бюджету. Адже багато хто фізично не може заплатити 800 чи 1000 грн за тест", - зазначив Тарас Жиравецький.

Нагадаємо, в інтерв'ю ТСН.ua лікар Тарас Жиравецький розповів, коли очікувати третю хвилю коронавірусу в Україні і у якому році зникне COVID-19.

Коронавірус в Україні: за минулу добу захворіли більше 8,5 тисяч людей

Коронавірус в Україні: за минулу добу захворіли більше 8,5 тисяч людей

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація