Лікар пояснив, у яких людей коронавірус призводить до порушення психіки

Лікар пояснив, у яких людей коронавірус призводить до порушення психіки

Фото: Associated Press

Олег Яковенко назвав причини, через які у хворих на COVID-19 може погіршитись психічне здоров'я.

Коронавірус має здатність впливати на психіку людей, хворих на COVID-19. Зазвичай порушення виникають у тих пацієнтів, які вже раніше мали психічні розлади.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

"Окремо хотів би сказати про порушення психіки у хворих з COVID-19. Виникає, як правило у хворих, які вже мають фонові психічні розлади. Гіпоксія головного мозку, тривале безсоння та психоемоційний стрес пацієнта, який протягом тривало часу перебуває у важкому стані, дивлячись на свої та чужі страждання та ще й в повній ізоляції від рідних, роблять свою негативну справу", - написав лікар Яковенко.

За словами медика, такі пацієнти здатні до суїциду.

"Більшість хворих лікуються з надією на одуження, проте частина хворих благають, щоб швидше це все скінчилось... Хтось, у стані психотичного розладу несвідомо завдає собі шкоду (зриває кисневу маску, зриває крапельниці з ліками, відмовляється від лікування), в когось, на жаль, прослідковується суїцидальна поведінка. Слідкуйте за психічним станом своїх пацієнтів, кличте на допомогу психіатра, щоб також попередити біду! В подальшому на таких хворих чекає тривала психологічна реабілітація та тепла опіка зі сторони рідних", - зазначив лікар.

Нагадаємо, раніше лікар Євген Комаровський пояснив, чи полегшують нестероїдні протизапальні засоби COVID-19.

За минулу добу від коронавірусу одужало на 2 тисячі українців більше, ніж захворіло

За минулу добу від коронавірусу одужало на 2 тисячі українців більше, ніж захворіло

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація