Лабораторний центр МОЗ закупив неякісних COVID-тестів на понад 2 млн - СБУ

Лабораторний центр МОЗ закупив неякісних COVID-тестів на понад 2 млн - СБУ

Фото: УНІАН

Громадянам, яких діагностували неякісними тестами, провели повторне дослідження.

Посадовці Херсонського обласного лабораторного центру МОЗ України закупили неякісні медзасоби для діагностики нового коронавірусу COVID-19 молекулярно-генетичним методом.  Усього було закуплено 35 тисяч одиниць тест-систем на понад два мільйони гривень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Держустанова уклала договір з однією з комерційних структур на постачання 35 тисяч одиниць тест-систем. Встановлено, що придбанні засоби є не рекомендованими до використання у медзакладах на підставі досліджень вірусологічної референт-лабораторії "Центру громадського здоров’я МОЗ України", - йдеться у повідомленні.  

Протиправна діяльність посадовців могла призвести до некоректних результатів діагностування, що загрожувало здоров’ю громадян, а також завдала бюджетних втрат на понад 2 мільйони гривень.

Громадянам, яких діагностували неякісними медзасобами, проведено повторне дослідження з використанням тестів, затверджених Центром громадського здоров’я МОЗ України.    

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 29 липня СБУ викрила міжнародне угруповання, члени якого продавали в інтернеті ліки сумнівної якості.

Центр громадського здоров'я МОЗу забракував ПЛР-тести одного з вітчизняних виробників

Центр громадського здоров'я МОЗу забракував ПЛР-тести одного з вітчизняних виробників

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація