Куди звертатися хворим на COVID-19 без декларації із сімейним лікарем: Степанов продовжує "шлях пацієнта"

Куди звертатися хворим на COVID-19 без декларації із сімейним лікарем: Степанов продовжує "шлях пацієнта"

Фото: Facebook/Максим Степанов

Зараз МОЗ опрацьовує можливість підписання декларацій із сімейними лікарями онлайн.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який хворіє на коронавірус і перебуває на самоізоляції, поділився алгоритмом дій для пацієнта, який має підтверджений COVID-19 (або підозру), але не має підписаної декларації із сімейним лікарем.

Про це Степанов написав на своїй сторінці у Facebook у середу, 18 листопада.

За словами міністра, необхідно:

  • подзвонити за номером контакт-центру МОЗ (0-800-60-20-19) та отримати номер телефону амбулаторії, яка закріплена за вашим районом; 
  • зв'язатися з амбулаторією, надати свої персональні дані. Реєстратура зафіксує інформацію та сконтактує із сімейним лікарем;
  • сімейний лікар телефоном консультує, призначає лікування та слідкує за станом протягом всього перебігу хвороби.

Степанов нагадав, що перелік цих номерів амбулаторій також можна знайти на офіційному сайті НСЗУ в розділі “Для громадян”.

"Якщо є підозра на COVID-19 і немає тесту, сімейний лікар відправляє за адресою пацієнта мобільну бригаду для проведення дослідження на COVID-19", — зазначив він.

Степанов зазначив, що підписати декларацію з лікарем можна вже після одужання. Зараз міністерство опрацьовує можливість підписання декларацій із сімейними лікарями онлайн.

Раніше хворий на коронавірус Степанов анонімно протестував гарячу лінію МОЗ. Загалом роботою контакт-центру він залишився задовлений. Як зауважив Степанов, все це було досить оперативно й кваліфіковано.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про позитивний тест на коронавірус 15 листопада. Він планує пройти весь період хвороби як звичайний пацієнт, фіксувати всі етапи й одразу, разом із командою Міністерства охорони здоров'я, шукати шляхи вирішення проблемних питань. 

Степанов застеріг уряд, що скасування карантину вихідного дня може обернутися на колапс

Степанов застеріг уряд, що скасування карантину вихідного дня може обернутися на колапс

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація