Криза секс-індустрії через коронавірус: як пандемія знищує борделі у Німеччині

Криза секс-індустрії через коронавірус: як пандемія знищує борделі у Німеччині

Фото: ТСН

Це штовхнуло працівниць секс-індустрії на вулиці не заробляти, а протестувати.

Коронавірус COVID-19 знищує борделі, бо вони просто не можуть відновити роботу. У Німеччині, де проституція офіційно дозволена майже 20 років, через пандемію усі такі заклади позакривали. І хоча країна вже майже цілком вийшла із карантину, знову дозволити інтимні послуги влада не поспішає.

Це штовхнуло працівниць секс-індустрії на вулиці не заробляти, а протестувати. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Власник клубу з інтимними послугами Петер Мюллер обурений, бо його заклад буде закритим щонайменше до осені.

"У чому проблема, якщо ми будемо працювати із відповідними санітайзерами? Чомусь салони краси відкрили, стоматологи також працюють", - каже він.

Німецькі об'єднання секс-послуг давно розробили концепції безпеки. До обов'язкових презервативів додається маска. Клієнт допускається тільки один. У кімнатах очікування потрібно дотримуватися дистанції. А після сеансу провітрювати  кімнату.

"Звичайно, ми не зможемо надати повний сервіс, але є певні речі, які ми можемо запропонувати. Наприклад, я не розумію, у чому так сильно може відрізнятися розслабляючий масаж і масаж еротичний", - каже секс-працівниця Джозефа Нереус.

Організації з допомоги жінкам б'ють на сполох. Чимало секс-працівниць іноземки, які винаймали кімнати в борделях і для роботи, і для життя. Багато жінок опинилися у скруті. Волонтери намагаються допомогти продуктами та одягом.

Легалізовано, але заборонено: у Німеччині не дозволяють відкривати борделі через карантин

Легалізовано, але заборонено: у Німеччині не дозволяють відкривати борделі через карантин

У Німеччині побоюються, що через заборону секс-послуги надаватимуть нелегально, без податків у німецький бюджет та захисту для секс-працівниць.

Оранієнбургер Штрассе в Берліні відома зокрема тут, що вечорами можна було зустріти ефектних представниць секс-індустрії. Пандемія коронавірусу зупинила вуличну проституцію і закрила всі борделі. Однак це не означає, що жінки припинили роботу. Ймовірно, вони відійшли у тінь.

У відомому районі Санкт-Паулі у Гамбурзі пройшов протест з такими плакатами - "Нас роблять нелегалами", "Держава має нас на повну і не платить". Упродовж демонстрації навіть відкрили вулицю Гербертштрассе. Там із 19 сторіччя у вікнах пропонують секс-послуги, а вхід жінкам і неповнолітнім чоловікам заборонений. Тепер протест жінок, які більше не можуть там працювати, висловлює скрипка.

Німецький підхід до проституції під час пандемії доволі жорсткий. У Бельгії, Австрії, Швейцарії та Нідерландах секс-послуги із карантину вже вивели.

Повʼязані теми:

Наступна публікація