Криклій розповів про алгоритм ПЛР-тестування на коронавірус в українських аеропортах

Криклій розповів про алгоритм ПЛР-тестування на коронавірус в українських аеропортах

Фото: УНІАН

В аеропортах розмістять ПЛР-лабораторії для швидкого проходження тесту.

Для безпеки та комфорту українців у міжнародних аеропортах “Бориспіль” та “Львів” будуть розміщені ПЛР-лабораторії, щоб ті, хто повертаються з-за кордону могли швидко пройти тест.

Про це написав у своєму telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій та пояснив алгоритм проходження тесту в аеропорту.

"Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку до Центру громадського здоров’я, а потім - у додаток “Дій вдома”. Під час його здавання необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку "Дій вдома", - розповів він.

За словами Криклія, тест оплачується винятково онлайн.

Також міністр зазначив, що проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію відповідно до Алгоритму припинення самоізоляції для осіб, що перетнули державний кордон.

"Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19. Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції", - додав очільник Мінінфраструктури та закликав уважно ознайомлюватися з усіма умовами та правилами, адже за найменшого порушення чи неуважності припинити режим самоізоляції достроково буде неможливо.

Нагадаємо, раніше Криклій розповів про умови в’їзду та повернення українців з найпопулярніших туристичних країн: Туреччини, Єгипту, Албанії, Хорватії та Чорногорії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація