"Коронавірусні" лікарні забезпечені засобами захисту на три місяці - МОЗ

"Коронавірусні" лікарні забезпечені засобами захисту на три місяці - МОЗ

Фото: УНІАН

Ідеться про лікарні першої хвилі.

Заступник міністра охорони здоров`я Світлана Шаталова заявила, що медичні установи, які розраховані на прийом хворих COVID-19 першої хвилі, забезпечені засобами індивідуального захисту в середньому на три місяці.

Про це вона повідомила під час онлайн-конференції.

"Щодо забезпеченості лікарень першої хвилі, то, за даними моніторингу, ми маємо забезпеченість засобами індивідуального захисту на три місяці. Це не за всіма категоріями, а за деякими. Наприклад, сьогодні найбільша потреба в рукавичках і масках, які використовуються", - розповіла вона.

Найкраще засобами індзахисту забезпечені лікарні першої хвилі в Києві, Волинській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській та Хмельницькій областях.

У Житомирській, Закарпатській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Чернігівській та Черкаській областях ці заклади забезпечені в середньому на 60 днів.

Щодо лікарень другої хвилі ситуація має набагато гірший вигляд. "Лікарні другої хвилі на сьогодні забезпечені набагато гірше, ніж лікарні першої хвилі. Вони забезпечені засобами індивідуального захисту в середньому приблизно на один місяць", - утчонила Шаталова.

За її словами, найкраще справи йдуть у лікарнях другої хвилі Києва, Дніпропетровської, Полтавської та Херсонської областей.

Лікарні другої хвилі у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській, Одеській, Харківській, Хмельницькій та Чернігівській областях за повної завантаженості забезпечені засобами індивідуального захисту на 20-30 днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київ готує медзаклади другої хвилі для прийому та лікування хворих на COVID-19. 

Щодоби на коронавірус тестують 15 тисяч українців

Щодоби на коронавірус тестують 15 тисяч українців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація