Коронавірус йде на спад: у Данії планують відкрити дитячі садки та початкові школи наступного тижня

Коронавірус йде на спад: у Данії планують відкрити дитячі садки та початкові школи наступного тижня

Фото: Associated Press

Навчальні заклади можуть знову запрацювати 15 квітня.

У Данії планують поступово скасовувати карантинні заходи у зв'язку із уповільненням пандемії нового коронавірусу COVID-19

Так, 15 квітня в країні можуть знову відкритися дитячі садки та початкові школи, заявила у понеділок, 6 квітня, прем'єр-міністерка Метте Фредеріксен, пише Bloomberg.

Це станеться за умови, якщо кількість нових випадків COVID-19 залишиться стабільною. Також в уряді розпочнуть переговори з представниками компаній щодо поступового припинення дистанційного режиму роботи та повернення працівників до офісних приміщень.

"Нам вдалося уникнути нещастя, яке спіткало низку інших країн, - сказала Фредеріксен. - Це сталося через те, що ми почали діяти рано". Прем'єр додала, що деякі обмеження все ж діятимуть протягом кількох наступних місяців.

Нагадаємо, що минулого тижня у Данії помітили уповільнення поширення коронавірусной інфекції COVID-19, та заявили, що незабаром країна зможе повернутися до звичайного життя.

Данія була однією з перших європейських країн, які оголосили про повне закриття державних шкіл та установ і встановлювали суворі обмеження на громадські заходи. Це була також одна з перших країн, яка закрила свої кордони ще 13 березня.

Станом на 00:00 вівторка, 7 квітня, в Данії було зафіксовано 4 681 випадок зараження COVID-19 та 187 випадків смерті, тоді як 1 378 пацієнтів вже одужали та виписалися з медзакладів.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація