Ляшко розповів, чи можливе в Україні повторення "італійського сценарію" з коронавірусом

Ляшко розповів, чи можливе в Україні повторення "італійського сценарію" з коронавірусом

Фото: Право на владу

"Італійський сценарій" може повторитися у будь-якій країні, якщо буде легковажне ставлення до COVID-19, вважає Віктор Ляшко.

Виключати повторення в Україні "італійського сценарію" з поширенням коронавірусу не можна. Все залежить від дотримання протиепідемічних норм.

Про це в інтерв'ю ТСН заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

"Це дуже підступний вірус. Досвід поширення коронавірусу у сполучених Штатах Америки, у Бразилії, в Індії вказує на те, що "італійський сценарій" може повторитися у будь-якій країні, якщо буде легковажне ставлення до хвороби", - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, сьогодні ми бачимо, як в Іспанії, Франції і Німеччині розпочинається друга хвиля коронавірусу.

"У нас другої хвилі немає, бо не було першої. Ми обіцяли людям, говорили, що впроваджуємо карантинні заходи для того, щоб не було стрімкого зростання кількості випадків COVID-19. У нас все розтягнуто у часі. Ми поступово щодня реєструємо певну кількість хворих: вона частково збільшується, то завмирає на так званому плато, то починає зростати... На вихідних кількість нових  випадків COVID-19 зменшується. Але немає такого стрімкого зростання, щоб у нас було, наприклад, 500, а потім 5-7 тисяч впродовж 3-4-х тижнів, потім іде зниження", - каже головний санітарний лікар країни.

Віктор Ляшко додав, якщо українці будуть дотримуватися протиепідемічних норм, то адаптивний карантин дозволить не допустити стрімкого зростання випадків коронавірусу чи пікового навантаження лікарень.

"Якщо всі скажуть, що все "Карантин, стоп", бо всім набридло, то можуть бути негативні наслідки в плані госпіталізації людей до лікарень. Тому що спалах може бути до того часу, поки не з’явиться вакцина або специфічний препарат, який за 2-3 дні зможе поставити людину на ноги. Специфічний – це який конкретно впливає на конкретного збудника", - додав заступник міністра охорони здоров'я.

Повний текст інтерв'ю з Віктором Ляшком - читайте тут.

Нагадаємо, в Україні 1 вересня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 123 303. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 2000. 

Віктор Ляшко: Україна стоїть на порозі другої хвилі коронавірусу

Віктор Ляшко: Україна стоїть на порозі другої хвилі коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація