Коронавірус в Україні 3 липня: одужання Зеленської та спалах захворювання після весілля

Коронавірус в Україні 3 липня: одужання Зеленської та спалах захворювання після весілля

Фото: Associated Press

В Україні зафіксовано 46763 інфікованих коронавірусом та 1212 смертей.

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на майже 900 нових випадків. Станом на 20:00 3 липня відомо про 46763 хворих у країні. Кількість летальних випадків сягнула 1212. Кількість одужалих вже 20558.

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців.

Географія поширення коронавірусу 

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, в Україні наразі 46763 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. За останню добу зафіксували 876 нових випадків.

За даними Центру громадського здоров'я, областей, де не виявлено нових випадків COVID-19, вперше за останній час немає. Тобто, за минулу добу коронавірус був зафіксованих у всіх без винятку регіонах України

Так, за останні 24 години найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській області - 153, у м. Києві - 105, у Закарпатській області - 80, Рівненській області - 73, та Волинській - 63.

Натомість найменше інфікованих зафіксували: по 1 випадку - Херсонська та Луганська області, по 2 випадки - Сумська та Полтавська, по 3 випадки виявили у ЗапорізькійМиколаївській та Кіровоградській областях.

Детальна ситуація в областях має такий вигляд:

  • м. Київ — 5 347 (+105)
  • Вінницька область — 1 915 (+20)
  • Волинська область — 2 571 (+63)
  • Дніпропетровська область — 1 103 (+8)
  • Донецька область — 599 (+37)
  • Житомирська область — 1 435 (+14)
  • Закарпатська область — 3 126 (+80)
  • Запорізька область — 579 (+3)
  • Івано-Франківська область — 2 544 (+55)
  • Кіровоградська область — 653 (+3)
  • Київська область — 2 702 (+47)
  • Львівська область — 5 883 (+153)
  • Луганська область — 84 (+1)
  • Миколаївська область — 450 (+3)
  • Одеська область — 1 792 (+56)
  • Полтавська область — 322 (+2)
  • Рівненська область — 3 950 (+73)
  • Сумська область — 304 (+2)
  • Тернопільська область — 1 990 (+32)
  • Харківська область — 2 255 (+48)
  • Херсонська область — 195 (+1)
  • Хмельницька область — 822 (+14)
  • Чернівецька область — 4 935 (+41)
  • Черкаська область — 653 (+8)
  • Чернігівська область — 554 (+7)

Детальніше про інфікування коронавірусом в Україні дивіться у нашій інфографіці:

Фото: ТСН.ua

Одужання Зеленської

Дружина президента України Олена Зеленська одужала від коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомили в Офісі президента.

Сьогодні, 3 липня, її виписали з лікарні. "Вона почувається добре та щаслива знову бути з родиною. Подолавши COVID-19, Олена Зеленська все ж потребує продовження лікування від викликаної ним двобічної пневмонії та проходитиме його вдома", - повідомили там.

Спалах захворювання після весілля

Після весілля в Городенці Івано-Франківської області до медиків за допомогою звернулися 14 гостей зі скаргами на погане самопочуття, у половини з них діагностували COVID-19.

Як повідомив голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, всього на весіллі було 44 людини, одна з яких була інфікована коронавірусом.

Своєю чергою, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський зауважує, що саме масові заходи призводять до спалахів хвороби. 

"Наша мета – не дозволяти чи забороняти. Наша мета – знайти суспільний діалог, щоб і бізнес не страждав, і громадяни були задоволені. Але щоб при цьому не зростала захворюваність, щоб люди не потрапляли в лікарні й не помирали. Має бути межа. Ця межа – це заборона проведення масових заходів понад десять осіб", – сказав Фіглевський.

Скасування свята Рош-га-Шана в Умані

Мер Умані Олександр Цебрій виступив проти приїзду цього року до міста десятків тисяч іудейських паломників на святкування Рош-га-Шана, яке мало б відбутися 18-20 вересня.

"В світі скасовані масові заходи – "Євробачення", церемонія вручення "Оскар" і це все через пандемію коронавірусу. Надзвичайно складна ситуація в світі та в Україні. В Умані вона керована, але приїзд тисяч іноземців з різних країн може спричинити спалах коронавірусу в нашому місті. Я сумніваюсь, що паломники, які виявили бажання відвідати наше місто, матимуть довідки про відсутність COVID-19. Я не впевнений, що вони пройдуть обсервацію 14 днів. І не впевнений, що вони дотримаються всіх вимог адаптивного карантину", - заявив Цебрій.

Мер Умані закликав громаду голосувати – чи згодні вони на приїзд паломників цього року, або ж підтримують скасування святкування у місті. Запевнив, що без згоди містян не ухвалюватиме жодних рішень.

Результати посиленої перевірки

Від 19 червня, коли в України був зафіксований черговий коронавірусний антирекорд, в Україні провели понад 19 тисяч перевірок на об’єктах торгівлі, продуктових ринках та в закладах громадського харчування. 

Про це президенту Володимиру Зеленському повідомили на традиційній селекторній нараді, передає Офіс голови держави.

Зазначається, що кількість перевірок щодня збільшується, і за останні три дні їх здійснили майже 12 тисяч. За результатами цих перевірок за три дні виявлено 2788 порушень, за які складено протоколи та приписи. 

"Люди втомилися та розслабилися, але бізнеси, які заробляють, мають нести відповідальність, якщо не контролюють дотримання заходів безпеки й тим самим наражають клієнтів на небезпеку зараження", – зазначив Зеленський.

Інфікування мера Коломиї

У міського голови Коломиї Івано-Франківської області Ігоря Слюзара та його заступника виявили коронавірус.

"Отримав результат ПЛР-тесту. У мене виявили COVID-19. Жодних симптомів наразі. Самопочуття добре", - написав він  у Facebook.

За його словами, у одного із заступників міського голови також підтвердили COVID-19. "Ми з сім'ями йдемо на самоізоляцію на два тижні. Найближче коло контактних осіб також пройдуть тестування", - додав Слюзар.

Детальніше про ситуацію з коронавірусом у регіонах

Київська область та м. Київ

У Києві за минулу добу підтвердили коронавірус у 105 людей. Загалом у столиці вже 5347 випадків COVID-19. 

За минулу добу захворіли: 57 жінок віком від 20 до 84 рокiв, 40 чоловіків віком від 20 до 94 рокiв, 3 дівчинки віком від 5 до 13 років та 5 хлопчиків - від 2 до 15 років. Зокрема інфікувалося п'ятеро медиків.

До медзакладів столиці госпіталізували 15 пацієнтів. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів. За минулу добу одужала 91 людина. Всього коронавірус подолали 1733 мешканці Києва. Одна людина за добу померла.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дніпровському районі – 23. У Дарницькому – 18. Та в Солом’янському і Деснянському районах – по 13 випадків.

Нагадаємо, влада Києва 1 липня вирішила посилити протиепідемічні заходи в столиці.

Вирішено обмежити:

  • час роботи закладів громадського харчування та розважальних закладів (зокрема, кінотеатрів) – до 22:00;
  • проведення масових заходів культурного, розважального, спортивного, рекламного характеру – від 22:00.

Львівська область

Коронавірусна інфекція продовжує поширюватися Львівською областю високими темпами. Так, станом на 08:00 3 липня у Львові та на Львівщині уже 5882 підтверджені випадки COVID-19.

"За вчорашню добу лабораторні центри провели 1053 ПЛР-тести, з яких 744 – це з нових проб, відтак, 152 – позитивні результати, а з нових проб позитивних – 114. Серед них 54 мешканці Львова", - йдеться у повідомленні пресслужби Львівської міськради.

Віж початку пандемії 873 мешканці Львівщини уже успішно подолали коронавірус, 157 - померли. 

Рівненська область

У Рівненській області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 28 людей. Пацієнтам від 6 до 78 років,

Водночас, впродовж доби від нової недуги на Рівненщині вилікувалися ще 53 пацієнти. 

Від початку спалаху в Рівненській області нову коронавірусну інфекцію підхопили 3 950 осіб. Зокрема, 75 інфікованих померли від ускладнень COVID-19, тоді як ще 1 928 пацієнтів вже одужали. 

Чернівецька область

У Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 41 людини.

Впродовж доби в області від нової коронавірусної інфекції одужали ще 78 пацієнтів. 

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 4 935 людей. Серед них 184 пацієнти померли від ускладнень захворювання, тоді як 2 048 - одужали

Коронавірусна пандемія: у світі активно тестують вакцини, а Польща повертає карантин для українців

Коронавірусна пандемія: у світі активно тестують вакцини, а Польща повертає карантин для українців

Слід зауважити, що станом на 2 липня було відомо про 45887 хворих на коронавірус і, зокрема, про 1185 померлих. Подолати недугу змогли 20053 особи. Детальніше про ситуацію з коронавірусом в Україні станом на 2 липня.

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобів боротьби з COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Більше новин про коронавірус читайте на сайті ТСН.ua за посиланням.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація