Коронавірус в Україні 14 липня: розповіді захворілих та вартість лікування

Коронавірус в Україні 14 липня: розповіді захворілих та вартість лікування

Фото: УНІАН

В Україні зафіксовано 54771 інфікованого коронавірусом та 1412 летальних випадків.

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на понад 600 нових випадків. Станом на 20:00 14 липня відомо про 54771 хворого у країні. Кількість летальних випадків сягнула 1412. Кількість одужалих вже 27154.

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців.

Географія поширення коронавірусу 

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, в Україні наразі 54771 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. За останню добу зафіксували 638 нових випадків. 

Протягом 24 годин нових випадків коронавірусу не зафіксували у Сумській області. Там також 0 померлих та 2 одужалих. Окрім цього, не зафіксували жодного випадку у Херсонській, Полтавській, Запорізькій, Кіровоградській, та Житомирській області. По одному випадку у Черкаській та Хмельницькій областях.

Не спадає кількість нових випадків коронавірусу на заході країни. "Лідером" за добу знову стала Львівська область - 147 нових випадків та 2 людини померли. 67 інфікувань зафіксували у Закарпатській області та 56 в Івано-Франківській.

Щодо столиці, то кількість випадків у Києві теж різко зросла. Минулої доби цифра збільшилася на 112.

Детальна ситуація в областях має такий вигляд:

  • Вінницька область — 2148 випадків;
  • Волинська область — 3080 випадків;
  • Дніпропетровська область — 1146 випадків; 
  • Донецька область — 765 випадків;
  • Житомирська область — 1542 випадки;
  • Закарпатська область — 4055 випадків;
  • Запорізька область — 622 випадки;
  • Івано-Франківська область — 3127 випадків;
  • Кіровоградська область — 674 випадки;
  • м. Київ — 6350 випадків;
  • Київська область — 3090 випадків;
  • Львівська область — 7254 випадки; 
  • Луганська область — 95 випадків;
  • Миколаївська область — 487 випадків;
  • Одеська область — 2258 випадків;
  • Полтавська область — 334 випадки;
  • Рівненська область — 4740 випадків;
  • Сумська область — 341 випадок;
  • Тернопільська область — 2276 випадків;
  • Харківська область — 2723 випадки;
  • Херсонська область — 204 випадки;
  • Хмельницька область — 909 випадків;
  • Чернівецька область — 5184 випадки;
  • Черкаська область — 755 випадків;
  • Чернігівська область — 612 випадків.

Детальніше про інфікування коронавірусом в Україні дивіться у нашій інфографіці:

Фото: ТСН.ua

Розповіді захворілих

Від початку пандемії в Україні захворіли на коронавірус COVID-19 майже 55 тисяч людей. Одужали понад 27 тисяч хворих.

Скільки коштує лікування від коронавірусу та що про перебіг хвороби кажуть хворі — у сюжеті Сніданку з 1+1.

Хворий Вадим перебуває у лікарні: хлопець хворіє на COVID-19 вже тиждень. Коли відчув погіршення і різко підвищилась температура, то звернувся до швидкої і вже за кілька годин опинився в стаціонарі. "Мені зробили експрестест, ПЛР-тест абсолютно безкоштовно”, - каже хворий на COVID-19 Вадим. 

Лікування також безкоштовне. Воно передбачає вживання антибіотиків. Утім, Вадим вирішив порахувати, скільки б витратив, якби довелося платити. "ПЛР-тест коштує 1700 гривень, експрестест - 500 грн, якщо сепарація крові, то це тисячу гривень. У мене було досить багато антибіотиків, а це ще 2 700 гривень", - підсумував хлопець. Загалом - це майже шість тисяч гривень. 

Ганна на коронавірус захворіла у квітні. "У мене болів живіт, зник апетит, а потім почався сильний кашель, а згодом піднялась температура", - каже вона. 

Ситуація була не критична, а тому лікарі залишили її на самоізоляції. Дівчині призначили антибіотик, а через два тижні повторне тестування. Тести дівчина здавала двічі у приватній клініці, робила томограму легень, а ще ліки. Загалом витратила 4 570 гривень.

На самоізоляції через коронавірус опинилася й Тетяна. Вона захворіла на початку березня. "Було важко розмовляти, не було можливості вдихнути", - каже вона. Коли відчула що втратила смак і нюх, то звернулася до сімейного лікаря. На тестах зекономила, бо в Україні їх ще не було. Лікарка призначила антибіотики та противірусні препарати. 

"Приблизно півтора тисячі витратила першого тижня. Потім зробила комп'ютерну томограму легень, яка виявила двобічне запалення легень. Загалом лікування тривало близько двох тижнів. Витратила десь 3 500 гривень", - каже видужала від коронавірусу Тетяна. 

Загалом вартість лікування коливається – від 300 гривень до десяти тисяч. "Для медзакладу таке лікування обходиться десь близько 8 тисяч гривень. Але знову ж таки – чи перебуває хворий десь просто у відділенні, чи перебуває він в реанімації", - каже головна лікарка лікарні №4 Тетяна Мостепан. Сума залежить від перебігу захворювання та можливих ускладнень.

Спалах в монастирі

В селищі Городниця Житомирської області в Свято-Георгіївському монастирі виявили спалах коронавірусної інфекції. Відтак, чоловічий монастир перебуває на самоізоляції.

"У зв’язку з різким погіршенням локальної епідемічної ситуації на території Городницького Свято-Георгіївського монастиря, рішенням комісії визнано територію Городницького монастиря «сімейним вогнищем» спалаху та розповсюдження коронавірусної інфекції. Визначено, що надзвичайна ситуація — об’єктового рівня", – повідомили в Новоград-Волинській РДА.

 У монастирі заборонили проводити будь-які масові заходи, а для його мешканців запровадили режим самоізоляції, оскільки вони контактували з хворим. Наставникам монастиря рекомендовано обмежити доступ на територію будівлі.

Можливе подовження карантину

Кабінет міністрів України на засіданні наступного тижня розглядатиме питання щодо необхідності подовження карантину через коронавірус.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело з Міністерства охорони здоров'я.

Співрозмовник агентства зазначив, що розглядатимуть варіант подовження адаптивних обмежень до кінця серпня включно.

Прогноз про тривалість карантину від Держспоживслужби

Адаптивний карантин у Києві буде продовжено. А за нинішніх показників захворюваності коронавірусною хворобою COVID-19 він може протривати ще півтора року.

"Ні про які послаблення карантину говорити поки не доводиться. На який термін буде продовжено адаптивний карантин після 31 липня, залежить від рівня захворюваності. Ті цифри, які ми бачимо і аналізуємо сьогодні, - не радують. За таких показників в адаптивному карантині ми будемо перебувати найближчі півтора роки", - сказав очільник столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан.

За словами чиновника, бізнес продовжить працювати в карантин, однак необхідно розробити порядок для діяльності кожного бізнесу.

"Також необхідно посилити контроль за групою ризику і продовжити масковий режим. Городяни ж повинні дотримуватися дистанції і регулярно мити руки", - підсумував Рубан.

Детальніше про ситуацію з коронавірусом у регіонах

Київська область та м. Київ

Станом на ранок 14 липня у Києві зафіксовано 112 нових випадків COVID-19 за добу. Це удвічі більше, ніж 13 липня (56 інфікованих).

Загалом у Києві підтверджено 6 350 випадків COVID-19. Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Дарницькому районі - 31, у  Деснянському - 21 та в Дніпровському районі -14 випадків.

Один хворий помер. Усього коронавірус забрав життя 125 киян. Захворіли, зокрема, і вісім медиків. До лікарень столиці госпіталізували дев'ятьох хворих. Інші - на самоізоляції, під контролем лікарів.

Одужали за минулу добу 15 людей. Усього коронавірус подолали 2 124 мешканці столиці.

Львівська область

Коронавірусна інфекція пришвидшила темпи поширення Львівською областю. Так, станом на 08:00 14 липня у Львові та на Львівщині уже 7254 підтверджені випадки інфікування коронавірусом.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1233 ПЛР-тести, з яких 147 – позитивні результати. Серед них – 68 мешканців Львова

Загалом, 1142 мешканці регіону вже успішно подолали коронавірус, 188 - померли.

Рівненська область

У Рівненській області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили в іще 20 людей.

Через ускладнення, викликані COVID-19, в області вже 84 летальних випадки. Водночас, впродовж доби від нової недуги на Рівненщині вилікувалися ще 135 пацієнтів. 

Від початку спалаху в Рівненській області нову коронавірусну інфекцію підхопили 4 740 осіб, 2 908 пацієнтів вже одужали. 

Чернівецька область

У Чернівецькій області наявність нового типу коронавірусу COVID-19 підтвердили ще у 23 людей.

Лабораторний центр опрацював 219 зразків. Впродовж доби від нової недуги одужали 72 пацієнти. 

Кількість пацієнтів у лікарнях за останній місяць зменшилася. Якщо на початку червня через коронавірус у медичних закладах перебували понад 400 недужих, то нині їх близько 300. 

Станом на 13 липня у лікарнях області перебували 297 людей, у 127 з яких підтвердили коронавірус. Стан 27 пацієнтів медики оцінюють як важкий.

Загалом від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 5 184 людини. Серед них 201 пацієнт помер від ускладнень захворювання, тоді як 2 864 - одужали

Цінник на COVID-19: скільки коштує в Україні вилікуватися від коронавірусу

Цінник на COVID-19: скільки коштує в Україні вилікуватися від коронавірусу

Слід зауважити, що станом на 13 липня було відомо про 54133 хворих на коронавірус і, зокрема, про 1398 померлих. Подолати недугу змогли 26503 особи. Детальніше про ситуацію з коронавірусом в Україні станом на 13 липня.

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобів боротьби з COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Більше новин про коронавірус читайте на сайті ТСН.ua за посиланням.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація