Коронавірус в Пекіні: китайська столиця оголосила жорсткий карантин через "надзвичайно серйозну" ситуацію

Коронавірус в Пекіні: китайська столиця оголосила жорсткий карантин через "надзвичайно серйозну" ситуацію

Фото: Associated Press

В місті знову закривають навчальні, розважальні та спортивні заклади.

У Пекіні через новий спалах COVID-19 припиняється робота всіх дитячих садочків, шкіл та вищих навчальних закладів.

Навчальний процес переведено у дистанційний режим, повідомляє агенція новин dpa.

Також закриваються всі розважальні і спортивні заклади. Згідно з повідомленням китайської державної телекомпанії CCTV, місцева влада підвищила рівень небезпеки з третього до другого рівня.

Влада Пекіна назвала ситуацію в столиці "надзвичайно серйозною". Хоча за другого рівня небезпеки підприємства можуть продовжувати роботу, місцева влада рекомендувала за можливості повернутися до режиму віддаленої роботи. Також в місті заблоковані 29 житлових районів.

Виїзд з Пекіна без вагомих причин заборонений. Ті, хто залишає столицю, мають надати результати негативного тесту на наявність коронавірусної інфекції. Всі особи, які в'їжджають в Пекін з інших районів країни, також повинні пройти тестування.

12 червня у Пекіні повідомили про перший за кілька місяців випадок місцевого передавання коронавірусу. Інфекцію підхопив 52-річний чоловік, який нікуди не їздив та не контактував з особами, які повернулися до столиці.

Розслідування цієї справи в підсумку призвело до оптового ринку "Сіньфаді", який від 30 травня відвідали понад 200 тисяч осіб. Зараз влада Пекіна намагається відстежити і протестувати всіх покупців та працівників. У столиці створили близько 200 пунктів тестування.

Епідеміолог із центру з профілактики і контролю захворювань Пекіна Ян Пен вважає, що виявлений на пекінському оптовому ринку "Сіньфаді" коронавірус, ймовірно, був завезений в Китай з Європи.

За словами епідеміолога, на це вказує початковий аналіз геному, знайденого в столичному районі Фентай вірусу, проте фахівці все ще повинні відстежити весь ланцюжок заражень.

За однією з версій, вірус потрапив в заморожену їжу від носія, а потім товар був імпортований в Китай, причому низькі температури дозволили вірусу зберегтися.

"Потім люди могли заразитися завдяки контакту з зараженими морепродуктами або м'ясом на ринку, а потім поширили вірус далі", - сказав Ян Пен. Однак, за іншою версією, вірус міг потрапити на їжу і в повітря на ринку від вже зараженого, який чхав і кашляв.

Нагадаємо, що 17 червня Китай повідомив про 44 нові випадки зараження коронавірусом: 31 хворого виявили у Пекіні.

Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіли 83 265 людей. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 78 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів. 

Новий спалах коронавірусу може спричинити другу хвилю у всьому Китаї

Новий спалах коронавірусу може спричинити другу хвилю у всьому Китаї

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація