Коронавірус у Німеччині: Меркель закликала до жорсткого локдауну на Різдво на тлі рекордної смертності

Коронавірус у Німеччині: Меркель закликала до жорсткого локдауну на Різдво на тлі рекордної смертності

Ангела Меркель / Фото: Associated Press

Тим часом більшість європейських країн на Різдво все ж схильні послабити заборони.

Канцлерка ФРН Анґела Меркель закликає посилити карантинні обмеження та запровадити у Німеччині різдвяний локдаун на тлі прискорення поширення COVID-19.

Про це у середу, 9 грудня, йшлося у сюжеті ТСН. 19:30.

"У нас 20 815 нових випадків — це на 3,5 тисячі більше, аніж тиждень тому. Маємо максимальну кількість померлих — 590 людей за добу. Висновок з цього дуже простий: кількість контактів досі надто висока. Запроваджених заходів недостатньо", — заявила вона.

У зв'язку із різким зростанням хворих на COVID-19 Меркель пропонує, зокрема від 24 грудня до 10 січня припинити роботу усіх заклади із товарами та послугами не першої необхідності. Вона також виступила за закриття шкіл та перенесення початку різдвяних канікул на 16 грудня. 

Пропозиції канцлерки ще мають схвалити у парламенті, втім, одностайної позиції з цього питання там поки що немає.

Зазначимо, що у Німеччині від листопада діє так званий "м'який карантин". В країні обмежені контакти громадян, зачинені ресторани й бари, культурно-розважальні заклади та спортивні зали. Водночас школи і дитячі садки у країні продовжують працювати.

Спочатку такий локдаун планували запровадити на місяць, однак, його вже двічі подовжували, востаннє — до 10 січня. 

Тим часом більшість європейських країн на Різдво все ж схильні послабити заборони, хоча й з урахуванням епідемічної ситуації. Детальніше — у сюжеті.

Різдвяний локдаун від Меркель – канцлерка хоче суттєво посилити карантин

Різдвяний локдаун від Меркель – канцлерка хоче суттєво посилити карантин

Водночас на початку грудня у низці міст Німеччини, зокрема Дюссельдорфі, Бремені, Мангеймі та Шверіні, відбулися масові акції противників урядових заходів із боротьби з пандемією коронавірусу, а також контрдемонстрації прихильників обмежень. 

Як повідомлялося, у Німеччині вже підготували Національну стратегію щодо вакцинації від коронавірусу та визначили, які категорії громадян вакцинуватимуть у першу чергу. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація