Коронавірус у Львівській області: місцеві лабораторії не можуть впоратися з обсягами ПЛР-тестувань

Коронавірус у Львівській області: місцеві лабораторії не можуть впоратися з обсягами ПЛР-тестувань

Фото: Associated Press

Частину матеріалів направляють до Тернопільської області.

У Львівській області, яка стала лідером з поширення коронавірусу, лабораторії не можуть впоратися з обсягами ПЛР-тестування.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок. 

За добу лабораторії  аналізують чотири сотні зразків, а надходить удвічі більше. У холодильниках Львівського обласного лабораторного центру накопичилося три з половиною тисячі проб. Подекуди людям доводиться чекати на результати до двох тижнів. Тому частину тестів передали на аналіз у сусідні області. В Тернополі за вихідні обробили півтисячі зразків зі Львівщини.

"Ми спілкуємося зі своїми колегами з ближніх областей. Там у них зменшуються об'єми надходження на дослідження ПЛР, а можливості технічні в них є. Саме тому ми беремо наші проби, узгоджуємо з з головним санітарним лікарем і скеровуємо наші проби на ті території, де можна зробити", - каже  керівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Роман Павлів.

Тернопіль допомагає Львівській області із тестами на коронавірус

Тернопіль допомагає Львівській області із тестами на коронавірус

Як повідомлялося, карантин у Львівській області подовжили до 5 червня. Це пояснюється несприятливою ситуацію із захворюваністю на нову коронавірусну інфекцію COVID-19. Середньообласний показник захворюваності на 100 тисяч населення складає 13,5 нових випадків за тиждень. Зокрема, найбільше фіксують хворих саме у Львові.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація