Коронавірус стримати не вдалось: у В'єтнамі зареєстрували першу смерть від COVID-19

Коронавірус стримати не вдалось: у В'єтнамі зареєстрували першу смерть від COVID-19

Фото: Associated Press

Країну називали найуспішнішою в боротьбі з коронавірусом

В'єтнам зареєстрував першу смерть від COVID-19 в п'ятницю, 31 липня. У всьому світі вважають, що країні найуспішніше вдалося дати відповідь коронавірусу.

Про це повідомляє офіційне агентство новин В'єтнаму (VNA).

Міністерство охорони здоров'я В'єтнаму в п'ятницю повідомило про 45 нових випадках у популярному курортному місті Дананг, що стало рекордним стрибком в країні Південно-Східної Азії від початку пандемії.

Столиця, Ханой, почала масове тестування на коронавірус, закрила бари та нічні клуби, заборонила проведення великих зібрань і закликала десятки тисяч місцевих мандрівників повідомляти владі про те, що країна намагається стримати нове поширення вірусу.

В п'ятницю помер пацієнт 428, 70-річний чоловік, який, мабуть, заразився цією хворобою в Дананге.

Нещодавно підтверджені інфекції в Дананге підняли загальне число випадків у В'єтнамі до 509.

Деякі експерти кажуть, що В'єтнам поплатився за самозаспокоєння після успіху в боротьбі з вірусом, з швидким відновленням нормальної роботи, меншим використанням масок та різким збільшенням активності подорожей всередині країни.

Нагадаємо, В'єтнам закрив одразу прибережне місто Дананг для туристів після того, як там було зареєстровано 15 нових не завезених випадків захворювання коронавірусом - уперше в країні від квітня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація