Коронавірус може зникнути сам, як і SARS-1 – академік НАН

Коронавірус може зникнути сам, як і SARS-1 – академік НАН

Фото: Associated Press

COVID-19 внаслідок мутацій може стати як небезпечнішим, так і навпаки, каже Сергій Комісаренко.

Коронавірус може зникнути сам по собі внаслідок летальних для нього мутацій. Утім наразі COVID-19 став більш заразним.

Про це директор Інституту біохімії імені О.В.Палладіна НАН України, академік Сергій Комісаренко розповів в ефірі Obozrevatel TV.

"Теоретично він може зникнути сам по собі – так, як зник його рідний брат, SARS-1 2002-2004 років, який був у Китаї", – припустив він.

Вчений зауважив, що наразі неможливо передбачити, у який бік мутує COVID-19. Він може стати як небезпечнішим, так і навпаки.

Академік розповів, що на сьогодні внаслідок мутацій коронавірус став заразнішим. "Тобто він більше чіпляється до людей, але, на щастя, він не став летальнішим", – пояснив вчений.

Комісаренко додав, що наука не може підштовхнути вірус до бажаних мутацій у бік його ослаблення. "Єдине, що ми можемо – це підштовхувати наш організм, щоб він ставав менш чутливим до дії вірусу. Саме цим і займається вакцинація. Вакцина залишається єдиним ефективним профілактичним засобом боротьби з вірусом", – наголосив академік НАН.

Нагадаємо, раніше лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський у бліц-інтерв'ю ТСН.ua розповів, як нам усім пережити зиму, про помилки у лікуванні COVID-19 та чи можна перехворіти на коронавірус і не помітити.

Як підтримувати організм під час захворювання на коронавірус та після одужання – поради лікарів

Як підтримувати організм під час захворювання на коронавірус та після одужання – поради лікарів

Повʼязані теми:

Наступна публікація