Коронавірус біля моря: в Одеській області за тиждень кількість інфікованих зросла в 1,7 раза

Коронавірус біля моря: в Одеській області за тиждень кількість інфікованих зросла в 1,7 раза

Фото: УНІАН

Епідемічна ситуація в регіоні залишається нестійкою.

В Одеській області за останній тиждень порівняно з попереднім кількість нових випадків зараження коронавірусом зросла в 1,7 раза – 133 випадки проти 80.

Такі дані оприлюднив голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

"Тривожний сигнал сьогодні ми отримали від ДУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України". За даними моніторингу захворюваності на COVID-19 за останній тиждень, порівняно з попереднім, спостерігається зростання лабораторно підтверджених випадків у 1,7 раза (133 випадки проти 80). За минулу добу на Одещині діагноз підтвердився у 32 пацієнтів. Зафіксовано два летальних випадки. Епідемічна ситуація залишається нестійкою", - зазначив Куций.

Загальна кількість інфікованих COVID-19 в Одеській області становить 1234. Із них - 222 медичні працівники (144 одужали) та 116 дітей (44 одужали).

Загалом вилікувалися 668 пацієнтів, за добу - 35 мешканців Одеської області.

Найбільші осередки зараження коронавірусом в Одеській області:

  • Одеса - 301 випадок;
  • Болградський район - 100 випадків;
  • Подільський район - 449 випадків.

Через нехтування санітарними правилами на карантин закриті три села в Одеській області, а в Болградському районі закрито ринки, торговельні центри, ресторани.

"Через нестійку епідемічну ситуацію сьогодні було проведено термінове засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Наступного тижня на Одещині розпочнуться посилені перевірки пляжів, ринків, закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу. На територіях курортних районів Одеської області буде створено рейдові групи із контролю за дотриманням карантинних норм громадянами, які відвідуватимуть пляжі та бази відпочинку. Поліція жорстко реагуватиме на порушення санітарних правил", - запевнив голова ОДА.

Нагадаємо, станом на 20 червня в Україні офіційно зареєстровано 35825 випадків інфікування коронавірусом. Із них одужали - 16406, летальні випадки - 994, решта - лікуються.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація