Кондуктори не мають часу та сил вмовляти порушників: як жителі Дніпра ставляться до носіння масок

Кондуктори не мають часу та сил вмовляти порушників: як жителі Дніпра ставляться до носіння масок

Про нові штрафи від 21 листопада містяни не надто знають, адже масових покарань порушників наразі не було.

У Дніпрі про нові штрафи за відсутність захисної маски або респіратора в громадських місцях і транспорті, які почнуть діяти від суботи, 21 листопада, жителі не надто знають, адже масових покарань порушників наразі не було. Загалом у місті досить багато людей у масках.

Про це йдеться 20 листопада в сюжеті ТСН.19:30.

У багатьох містян вже є знайомі чи рідні, які хворіють на COVID-19, та хто не пережив недугу. І це впливає сильніше за можливі штрафи. Водночас, і досі вдосталь тих, хто маску не вдягає ані в транспорті, ані в магазинах.

Геть вражаюче виглядає торгівля овочами і фруктами без масок у кіоску просто під стінами лікарні, де рятують тяжких хворих на коронавірус. А в більшості магазинів продавці  хоч самі у масках, але покупців до захисту не змушують.

А кондуктори у громадському транспорті кажуть, що не мають часу та сил аби вмовляти і сперечатися з порушниками.

"Якщо людина хвора, вона повинна надягати маску. Я не хворий. Не чхаю, не кашляю, нічого не боюся", - каже пасажир без маски.

"Я тільки перехворіла і всіх прошу – носіть маски, люди! Поважайте себе! Якщо ви себе не будете поважати, то будете хворіти ще роками", - ділиться пасажирка трамвая в масці.

Ці дискусії - вдягати чи не вдягати маску - подеколи вирішуються дуже просто. В деяких будівлях без маски не пропускає охорона. І це правило діє від самого початку карантину.

Маски у законі: чи не порушують українці нового закону про засобами індивідуального захисту

Маски у законі: чи не порушують українці нового закону про засобами індивідуального захисту

Нагадаємо, що від суботи, 21 листопада, в Україні, у зв'язку із дією нових штрафів за порушення карантину, правоохоронці спочатку будуть робити порушникам зауваження – працюватимуть на профілактику. А у випадку відмови будуть документувати дії правопорушника.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація