Київ та п'ять областей ще до Великодня можуть вийти з "червоної" зони карантину: яка там ситуація із COVID-19

Київ та п'ять областей ще до Великодня можуть вийти з "червоної" зони карантину: яка там ситуація із COVID-19

Фото: УНІАН

У Кабміні зазначають, що вийти із "червоної" зони можуть ті регіони, де є зменшення кількості госпіталізацій хворих на коронавірус.

Найближчими днями із "червоної" зони можуть вийти Київ та ще п'ять областей України.

Про це в ефірі одного із телеканалів повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"МОЗ прогнозує вже найближчим часом до шести регіонів можуть вийти із червоної зони, зокрема це - і Київський регіон в цілому, але все залежатиме від того, як ми дотримуємось карантинних обмежень", – заявив Немчинов.

Також міністр наголосив, що області які від початку адаптивного карантину перебували у "червоній" зоні вже вийшли з неї.
Станом на 23 квітня, у "червоній" зоні перебувають 12 областей та столиця. Зокрема: Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області, а також місто Київ.

Які саме області вийдуть із "червоної" зони міністр не повідомив. Проте за офіційними даними МОЗу, динаміка госпіталізацій не перевищена на 100 тисяч населення. А саме у місті Києві та області, а також у Львівській, Миколаївській, Одеській та Полтавській областях.

Також Олег Немчінов повідомив порядок проведення великодніх свят, якщо ці області вийдуть із жорсткого карантину.

"Якщо умовно до 2 травня ті шість регіонів вийдуть. Відповідно богослужіння будуть відбуватись в режимі проведення для жовтої зони. Тобто з соціальною дистанцією", – наголосив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов.
 

Яка ситуація із COVID в областях, які можуть покинути "червону" зону

Київ та Київська область

Київ та область внесли до списку "червоної" зони від 19 березня. Усі дитячі садочки та школи закрили. Увесь громадський транспорт - наземний і метро - працює лише за спеціальними перепустками. Також у Києві запровадили особливі карантинні правила в церквах до Вербної неділі і Великодня.

У області карантинні обмеження запровадили від 21 березня. На території Київської області заборонили перевезення пасажирів на автобусних маршрутах, у трамваях, тролейбусах у кількості понад 50% місць для населення.

Миколаївська область

Від 25 березня до переліку "червоної" зони потрапила і Миколаївщина. Показник захворюваності становив 106,7 на 100 тисяч населення. Як і в інших областях там діють жорсткі карантинні обмеження.

23 квітня у Миколаєві відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ймовірного послаблення карантинних обмежень в обласному центрі. Так, коміся пропонує збільшити проміжки в курсуванні громадського транспорту, дозволити роботу дитсадків та початкової школи.
 

Львівська область

Посилений карантин на Львівщині запровадили 19 березня, а з 25 березня Львів та область опинилися у "червоній" карантинній зоні. Через обмеження у місті закрили ресторани, кафе, ТРЦ, заклади культури, школярів відправили на дистанційне навчання, а громадський транспорт курсує в режимі спецперевезень.

Міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook повідомив, що обмеження триватимуть до 4 травня.
Згодом очільник Львова повідомив, що з 19 квітня до школи повертаються учні 1-4 класів. А також дозволили працювати літнім майданчикам закладів.

"Сьогодні міські лікарні завантажені на 63%. Я прошу зрозуміти, що ці заходи не є зеленим світлом і завершенням карантину. Мені дуже тривожно кожного ранку відкривати статистику госпіталізацій, бо вона досі залишається невтішною, – написав Андрій Садовий.

Одеська область

Від 23 березня Одещина потрапила до "червоної" зони. Заклади харчування працюють тільки на виніс. Ринки та торговельні центри зачинені. Громадський транспорт – за спецперепустками, а у парках та на пляжах – натовпи.

А вже 24 березня підприємці вийшли на акцію протесту до будівлі обласної державної адміністрації. Люди вимагали компенсацій та звільнення від сплати оренди на час карантинних обмежень.

Полтавська область

Від 15 квітня Полтавщина у "червоній" зоні. Заборонили рух транспорту та діяльність усіх громадських закладів, окрім продуктових магазинів та аптек.

У Полтаві заборона на торгівлю побутовими товарами діяла від 3 до 17 квітня, ще до внесення області до "червоної" зони карантину. Підприємцям заборонили торгувати на ринках побутовими товарами. Торговці своєю чергою влаштували протест перед будівлею адміністрації.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 23 квітня зафіксовано 14 277 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померло 434 людини, ще 18 964 одужали. 

Також у НАН спрогнозували зменшення смертності від коронавірусу та назвали області, де можливий спалах COVID-19.

Коронавірус в Україні: за добу позитивні тести отримали 14 277 людей

Коронавірус в Україні: за добу позитивні тести отримали 14 277 людей

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація