Київ переходить на карантин вихідного дня: що чекає на містян

Київ переходить на карантин вихідного дня: що чекає на містян

Фото: УНІАН

Під час карантину вихідного дня в Києві будуть рейди.

Карантин вихідного дня у Києві, згідно з рішенням уряду, буде діяти вже від 14 листопада. Тому від опівночі суботи в столиці запроваджується локдаун.

Про це заявив радник мера Києва, секретар штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко, пише пресслужба КМДА.

Бондаренко нагадав, що Київ вже перебував у "помаранчевій зоні" і у будні дні для міста нічого не зміниться. Відповідно, у вихідні в столиці не можуть працювати: кафе, ресторани, бари, нічні заклади, клуби, театри, кінотеатри, музеї, спортивні зали, басейни і фітнесцентри. За дотриманням обмежень будуть стежити правоохоронці.

"Постанова Кабміну, якою запроваджено ці додаткові обмеження, є нормою прямої дії і обов’язкова для виконання, погоджуємось ми концептуально із підходом уряду чи ні. Отже, від опівночі суботи у Києві почне діяти низка визначених урядом обмежень. За дотриманням їх мають стежити правоохоронні органи", – наголосив Володимир Бондаренко.

Крім того, радник мера наголосив, що постанова уряду має однаково працювати для усіх регіонів без винятку.

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

До слова, карантин вихідного дня передбачає дозвіл на роботу: транспорту, банків, пошти, автозаправок, СТО, продуктових крамниць, аптек, ветаптек, здійснення доставки замовлень із кафе або "на виніс".

Нагадаємо:

Як відреагували на "карантин вихідного дня" у містах України

Як відреагували на "карантин вихідного дня" у містах України

Повʼязані теми:

Наступна публікація