Китай назвав лосося з Норвегії причиною нового спалаху коронавірусу: в Осло відповіли

Китай назвав лосося з Норвегії причиною нового спалаху коронавірусу: в Осло відповіли

Фото: Associated Press

В Китаї знайшли вірус на дошці, де обробляли лососину.

Китай призупинив поставки лосося з Європи і закликав бойкотувати імпортні морепродукти через ризик заразитися COVID-19. Новий спалах коронавірусу в Пекіні пов'язують з ринком продовольства "Сіньфаді", де вірус знайшли на дошці для обробки імпортного лосося. 

В Норвегії заявили, що їхній лосось не є причиною спалаху коронавірусу, повідомляє Reuters.

"Лосось з Норвегії не пов'язаний з поширенням коронавірусної інфекції в Пекіні, і Норвегія дійшла згоди з Китаєм у цьому питанні", - повідомив міністр рибної промисловості Норвегії Одд Еміль Інгебрігцен.

Імпортований лосось зняли з полиць великих супермаркетів на кшталт Walmart Inc. і прибрали з платформ постачання продуктів по всьому Китаю. Провінції і міста тестують морепродукти на місцевих ринках на виявлення вірусу. 

Як повідомляє Bloomberg, бойкотування лосося у Китаї стало новим ударом для експортерів морепродуктів після пандемії, яка знизила продаж більш ніж на 30% за перші чотири місяця. До кризи прибутки чотирьох найбыльших експортерів морепродуктів в Китаї (Чилі, Норвегія, Австралія і Фарерські острови в Данії), за даними китайської митниці, зросли до 686 млн доларів минулого року.

Новий спалах коронавірусу може спричинити другу хвилю у всьому Китаї

Новий спалах коронавірусу може спричинити другу хвилю у всьому Китаї

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація