Кількість заражених коронавірусом у світі перевалила за 90 мільйонів: статистика

Кількість заражених коронавірусом у світі перевалила за 90 мільйонів: статистика

Фото: Associated Press

Україна із 1 150 265 хворими перебуває на 17-тій позиції рейтингу найбільш вражених пандемією країн.

У ніч проти понеділка, 11 січня, загальна кількість випадків захворювання на COVID-19 у світі перевищила позначку 90 мільйонів. Станом на 00:30 (за Києвом) вона сягає 90 074 323.

Про це свідчать дані Університету Джона Гопкінса.

Зі значним відривом рейтинг найбільш вражених пандемією країн очолюють США, де SARS-CoV-2 "підхопили" понад 22,3 млн людей. Одразу за ними із вдвічі меншим показником хворих опинилася Індія (понад 10,4 млн хворих). 

До "п'ятірки" лідерів також входить Бразилія (8 млн хворих), Росія (понад 3,3 млн хворих) та Велика Британія (3 млн хворих). Україна із 1 150 265 хворими перебуває на 17-тій позиції.

Як повідомлялося, Китай, США і Ізраїль увійшли до трійки країн по числу громадян, які зробили щеплення від коронавірусу. Станом на сьогодні у 41 країні було введено більше 24 мільйонів доз вакцини. 

Нагадаємо, мутації коронавірусу можуть спричинити ще одну "дуже погану" хвилю COVID-19. Вчені вважають, що варіант вірусу, виявленого у Великій Британії, може бути передвісником нової, особливо небезпечної фази пандемії. Детальніше про це - за посиланням.

За статистикою МОЗ, кількість недужих на коронавірус в Україні знизилась

За статистикою МОЗ, кількість недужих на коронавірус в Україні знизилась

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація