Кількість інфікованих коронавірусом стрімко зростає: країни Європи готують плани вакцинації

Кількість інфікованих коронавірусом стрімко зростає: країни Європи готують плани вакцинації

Фото: Associated Press

У світі кількість інфікованих COVID-19 наближається до 60 мільйонів.

Кількість тих, хто занедужав на коронавірус, у світі наближається до 60 мільйонів. Країни Європи готують плани вакцинації проти COVID-19.

Яка ситуація із поширенням недуги у світі - у сюжеті ТСН.14:00.

Якщо темпи зараження зберігатимуться такі ж, як нині, то перетнути 60-мільйонну позначку світ може вже цього тижня. П'ята частина інфікованих на планеті - це мешканці Сполучених Штатів. Лише у п'ятницю коронавірус забрав там 1448 життів, а це означає, що люди у США помирали щохвилини.

Аби допомогти хворим, країна екстрено видала дозвіл на експериментальний коктейль з антитіл: таким лікували Дональда Трампа, який запевняв, що ці ліки дуже допомогли. Коктейль створений з використанням клітин, які вилучили з ембріонів після аборту. До слова, цю технологію американський президент та його адміністрація намагаються заборонити. Тим часом, вакцинувати американців від коронавірусу можуть вже від 11 грудня - за добу від того, як спільна вакцина компаній Pfizer та Biontek може отримати ліцензію. Слід зауважити, що відповідну заявку фармацевти вже подали.

Тим часом в аеропорту Шанхая зафіксували спалах коронавірусу серед співробітників. Недугу вивили у кількох осіб, але адміністрація вирішила протестувати всіх працівників. Зрештою, чиновникам вдалося розділити людей на групи і вишикувати їх у черги. За ніч тести взяли у 17 тисяч людей. В 11 тисяч з них коронавірусу немає. Решта чекає на результат.

Коронавірусна пандемія: кількість захворілих у світі наближається до 60 мільйонів

Коронавірусна пандемія: кількість захворілих у світі наближається до 60 мільйонів

Натомість відразу кілька європейських країн розмірковують про послаблення карантиннх обмежень на Різдво. У Франції влада може поступово знімати карантин вже від 1 грудня, адже кількість хворих зменшується. Своєю чергою, Велика Британія може дозволити на Різдво родичам і друзям, що живуть за трьома різними адресами, зустрітися і разом провести свята.

Іспанія та Німеччина стали першими країнами Європи, де розробили детальні плани вакцинації. Німці можуть почати програму вакцинації вже у грудні 2020 року, а от іспанці - у січні наступного року.

Тим часом випробування ще однієї вакцини, яка є результатом спільної компанії AstraZeneca і Оксфордського університету, показали гарний результат. ЇЇ ефективність перевищує 70% - це менше, ніж в інших фармакологічних лідерів. Однак британську вакцину легше зберігати і перевозити. Саме тому вона може неабияк допомогти зупинити коронавірус, якщо отримає ліцензію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація