Кількість хворих зросла на 203%: на Прикарпатті після свят у двох громадах зафіксували спалах COVID-19

Кількість хворих зросла на 203%: на Прикарпатті після свят у двох громадах зафіксували спалах COVID-19

Фото: Associated Press

У двох громадах на Прикарпатті можуть ввести додаткові протиепідемічні заходи.

В Івано-Франківській області у Коломийській та Долинській територіальних громадах зафіксували спалах коронавірусу

Про це під час наради з очільниками районних адміністрацій, яка транслювалась у Facebook, повідомив головний держаний санітарний лікар області та гендиректор обласного Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук. 

За даними Руслана Савчука, у Долинській територіальній громаді зафіксували 85 випадків захворювання на COVID-19, що збільшило кількість хворих на 203%. У Коломийській громаді підтвердили 123 випадки коронавірусу, що спричинило ріст захворювання на 112%. Також спалах COVID-19 стався і селі Воскресінці Коломийського району. 

За даними головного санітарного лікаря Прикарпаття, в області захворюваність на коронавірус зросла на 43,6%. Найбільше хворих в Івано-Франківському, Калуському, Косівському, Надвірнянському та Коломийському районах. На 50% зменшився рівень захворюваності лише у Верховинському районі. 

"Я сьогодні направляю подання до ОДА щодо можливості розгляду введення додаткових протиепідемічних заходів на територіях цих двох ОТГ, з метою локалізації поширення вірусу серед населення і оптимізації будь-яких святкових заходів", - наголосив Руслан Савчук. 

Зазначимо, що Івано-Франківська області перебуває у "жовтій" зоні карантину. 

Читайте також:

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

В Україні запроваджують бустерну дозу вакцини від коронавірусу

В Україні запроваджують бустерну дозу вакцини від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація