Кількість хворих на коронавірус: Ляшко розповів, на якому місці перебуває Україна в Європі та світі

Кількість хворих на коронавірус: Ляшко розповів, на якому місці перебуває Україна в Європі та світі

Фото: УНІАН

Україна впорається з коронавірусом, вважає головний державний санітарний лікар.

За кількістю випадків захворюваності на коронавірус COVID-19 Україна перебуває на десятому місці в Європі, і на 36 в світі.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі "Українського радіо", відповідаючи на запитання, чому Китай ефективно поборов вірус, а Україна, як і країни Європи, - ні.

"Якщо ми подивимося, де ми перебуваємо в світовій статистиці, то в Європі ми на 10-му місці, а в світі на 36-му по кількості випадків коронавірусної хвороби. Наша кількість не дотягує до тих світових проблем, які є в США (4 млн), Бразилії (2 млн) й Індії (1,2 млн). Наша статистика є доволі помірною і адекватною ситуації, яка склалася в світі. Щодо Китаю - для нас це сьогодні загадка. Я думаю, що ми ретроспективно подивимося, що саме в Китаї спрацювало. Чому при їхньої густоті населення та пересуваннях не відбулося спалахів за межами Ухані", - сказав Ляшко.

Також головний державний санітарний лікар заявив, що Україна впорається з коронавірусом.

"З коронавірусом ми впораємося. Сьогодні це карантин, обмежувальні протиепідемічні заходи, в подальшому це будуть або препарати для лікування, або вакцина, оскільки розробки вакцини ведуться. Сім вакцин переходять в третю клінічну стадію. Я думаю, навесні у нас будуть вакцини і ми тоді будемо справлятися з вірусом більш ефективно", - додав Віктор Ляшко.

Британія оприлюднила перші результати випробування вакцини від коронавірусу

Британія оприлюднила перші результати випробування вакцини від коронавірусу

Нагадаємо, що в Україні 22 липня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 60 995. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 800.

Також повідомлялося, що 22 липня кількість випадків коронавірусу в світі перевалила за 15 мільйонів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація