"Катастрофічна картина для авіації": у ЄС спрогнозували, коли відновляться звичні польоти за кордон

"Катастрофічна картина для авіації": у ЄС спрогнозували, коли відновляться звичні польоти за кордон

Фото: Associated Press

Докарантинний трафік відновиться не раніше, аніж за 4 роки.

Повноцінне відновлення авіаперевезень і повернення до звичного повітряного трафіку можливе не раніше 2024 року. Це станеться у разі створення ефективної вакцини. За найгіршим сценарієм - авіаперельоти відновляться тільки 2029 року.

Відповідний прогноз найближчі 5 років дала Європейська організація з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol).

За найоптимістичнішим сценарієм, авіаційний трафік повернеться до рівня 2019-го тільки в 2024 році. Втім, це можливо лише, якщо вакцина проти коронавірусу до літа 2021 року буде широкодоступною для туристів.

"Є цілком реальна перспектива, що відновлення може зайняти ще більше часу, можливо, до 2029 року. Це катастрофічна картина для авіаційної галузі і ясно показує, чому для держав настільки важливо ухвалювати послідовні рішення і заходи для підтримки галузі, і щоб пасажири знову відчували себе в безпеці", - сказав генеральний директор Євроконтролю Имонн Бреннан.

Так, прогноз заснований на трьох основних сценаріях:

Сценарій 1 (оптимістичний)

Вакцина стане широкодоступною для мандрівників (або припиниться пандемія) до літа 2021 року, а обсяг трафіку повернеться до рівня 2019 року тільки до 2024 року.

Сценарій 2 (найбільш імовірний)

Стане доступною вакцина чи піде на спад пандемія до літа 2022 року, тоді обсяг трафіку повернеться до рівня 2019 року тільки до 2026 року.

Сценарій 3 (песимістичний)

Коронавірус залишається або вакцина виявиться неефективною: обсяг трафіку повернеться до рівня 2019 року лише до 2029 року.

Нагадаємо, раніше пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен спрогнозувала, українці знову зможуть вільно подорожувати Європою за безвізовим режимом, імовірно, вже влітку 2021 року. До цього часу має з'явитися вакцина від коронавірусу або ефективні ліки, які зможуть забезпечити зниження смертності від COVID-19, інакше нинішні обмеження будуть зберігатися. 

Туристичний Львів потерпає через карантин

Туристичний Львів потерпає через карантин

Повʼязані теми:

Наступна публікація