"Карантинний" скандал: Черкаська ОДА подала до суду через послаблення коронавірусних обмежень у Черкасах

"Карантинний" скандал: Черкаська ОДА подала до суду через послаблення коронавірусних обмежень у Черкасах

Фото: УНІАН

Облдержадміністрація оскаржуватиме в суді рішення Черкаського МВК.

Черкаська обласна державна адміністрація підготувала позов про скасування рішення Черкаського міськвиконкому щодо послаблення карантину.

Про це повідомили на сайті Черкаської ОДА.

"У заяві йдеться про скасування рішення як такого, що суперечить рішенню КМУ № 211 від 11.03.2020, постанові № 14  від 27.04.2020 та протоколу № 21 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  від 30.04.2020 (ч. 1 ст. 325 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Також Черкаська ОДА подала заяву із вимогою призупинити рішення про послаблення карантину до розгляду справи, аби "не допустити розповсюдження COVID-19".

Нагадаємо, що передчасне пом'якшення карантину у Черкасах породило протистояння між урядовцями, силовиками та міською владою. Крім того, президент передав міському меру привіт, той пообіцяв протистояти. В результаті президент Зеленський та міський голова Бондаренко передають один одному "послання" через соціальні мережі. Так, у неділю, очільник Черкас нагадав Зеленському, "як допоміг йому стати президентом". 

Також повідомлялося, що чиновникам Черкаської міської ради, які напередодні скасували низку обмежень, почали надсилати повістки. Черкаські поліцейські порушили кримінальну справу за порушення протиепідемічних заходів.

Мер Черкас заявив, що через послаблення карантину йому погрожували з Офісу президента

Мер Черкас заявив, що через послаблення карантину йому погрожували з Офісу президента

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей. 22 квітня карантин подовжили до 11 травня.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація