Карантин в Україні: Кабмін змінив порядок перетину кордону та пом'якшив правила обсервації

Карантин в Україні: Кабмін змінив порядок перетину кордону та пом'якшив правила обсервації

Фото: Держприкордонслужба України

Для осіб з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу скасували обов'язкову обсервацію.

Уряд за ініціативи Міністерства охорони здоров'я змінив порядок перетину державного кордону та пом'якшив правила обсервації для осіб, які в'їжджають до України з-за кордону.

Про це 13 червня на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Кабмін вніс зміни до постанови щодо карантинних обмежень, які передбачають, що іноземці та особи без громадянства (крім тих, які постійно проживають на території України, або яких визнано біженцями, або які потребують додаткового захисту) не можуть перетинати державний кордон без наявного полісу страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією", - заявив очільник МОЗ.

Степанов додав, що також встановлено вимогу обов'язкового проходження обсервації лише особами, що перетинають кордон та прибувають з країн або є громадянами (підданими) країн зі значним поширенням COVID-19. Крім того, уряд скасував вимогу обов'язкової обсервації для осіб, які в'їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях та Криму, після відновлення пропуску осіб через КПВВ, та встановив вимогу обов'язкової наявності у контрольних пунктах місць або приміщень для проведення медичного огляду.

Також зміни до постанови передбачають додаткову підставу для відмови в пропуску осіб під час виїзду з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, а саме те, що у період дії карантину особа не надала згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома" Єдиного державного веб-порталу електронних послуг до виїзду з тимчасово окупованих територій через контрольний пункт.

Нагадаємо, в Україні 13 червня зафіксували новий коронавірусний антирекорд: за добу виявили понад 750 інфікованих. Загалом випадків – 30 506. Від початку пандемії недуга забрала життя 880 українців (за останню добу – 10), натомість одужало – 13 976 осіб (за добу – 409).

У Олени Зеленської виявили коронавірус

У Олени Зеленської виявили коронавірус

Повʼязані теми:

Наступна публікація