"Карантин продовжено не дарма": столичні медики попередили про загрозу коронавірусу

"Карантин продовжено не дарма": столичні медики попередили про загрозу коронавірусу

Фото: УНІАН

В Олександрівській лікарні закінчуються ліжко-місця в інфекційних відділеннях.

Карантин, впроваджений в Україні у боротьбі з пандемією COVID-19, подовжили до 11 травня "не дарма", оскільки "загроза є і вона ще нікуди не зникла". 

Про це на свої сторінці у Facebook написала головна лікарка столичної Олександрівської клінічної лікарні Людмила Антоненко. 

"Карантин продовжено. І не дарма! - йдеться у дописі. - Контагіозність коронавірусу дуже висока! В останні дні у всіх посилюється оманливе враження, що коронавірусна хвороба не набирає обертів, ми впевнено йдемо до послаблення і завершення карантину, повертаємося до повноцінного соціального життя. Проте загроза є і вона ще нікуди не зникла. COVID-19 - невидимий ворог, який ще може нанести потужний удар".

За словами Антоненко, в Олександрівській лікарні закінчуються ліжко-місця в інфекційних відділеннях. Станом на 22 квітня там перебувають 88 пацієнтів, з яких у 76 підтвердили наявність нового типу коронавірусу. "80 - з пневмонією, 6 - в реанімації, всі на кисневій підтримці, на ШВЛ немає, - додає головна лікарка. - За вихідні дні померли два пацієнти з COVID-19, з двобічною полісегментарною пневмонією та хронічними супутніми захворюваннями". Зазначається, що у медзакладі готують додаткові резервні ліжка.

Також у середу Олександрівська лікарня отримала "портативну ізольовану мобільну палату" - капсулу.

"Вона герметична, має кисневу маску, вбудовані рукавиці, що дозволяє робити необхідні маніпуляції без контакту з хворим. Така капсула дає змогу переміщати пацієнта із коронавірусом в межах корпусів лікарні на обстеження, не наражаючи оточуючих на небезпеку",  - пояснила Антоненко.

За словами головної лікарки столичної Олександрівської клінічної лікарні, в Україні показник випадків COVID-19 "міг би бути не меншим, ніж в Італії, Китаї та США". Запобігти цьому, вважає Антоненко, допомогло те, що "ми вчасно закрились на локдаун".

"Наразі, ми спостерігаємо випадки локальних спалахів COVID-19: Києво-Печерська лавра, Почаєвська лавра, гуртожиток у м.Вишневе, - пише головна лікарка. - Першими, в списку групи ризику зараження коронавірусною хворобою, стоять медичні працівники. Згідно даних МОЗ захворіло 1245 медичних працівників".

Карантин продовжено... І не дарма! Місця в інфекційних відділеннях закінчуються. Станом на 22 квітня в...

Опубліковано Lyudmila Antonenko Середа, 22 квітня 2020 р.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей. 22 квітня карантин подовжили до 11 травня.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram! 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація