Кабмін ухвалив рішення про обов'язкову обсервацію для українців, які повертаються з-за кордону

Кабмін ухвалив рішення про обов'язкову обсервацію для українців, які повертаються з-за кордону

Фото: Посольство України в США

Мінінфраструктури може ще організувати поїзди та літаки, аби забрати українців додому.

Під час позачергового засідання в неділю, 29 березня, Кабінет міністрів ухвалив рішення про обов’язкове дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону. Усе - задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Для людей, які не можуть продовжити перебувати закордоном та хочуть повернутись в Україну, ми зможемо продовжити організацію спеціальних рейсів потягів та літаків. Але громадяни будуть зобов’язані дотримуватись правил обсервації. На жаль, сьогоднішні події в аеропорту "Бориспіль" підтвердили, що іншого шляху немає. А відповідальність самоізоляції виявилась низькою", - написав Криклій у Facebook.

⚡️ Щойно Уряд ухвалив рішення про обов’язкове дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за...

Опубліковано Vladyslav Kryklii Неділя, 29 березня 2020 р.

У "Борисполі" українці, які повернулися із В'єтнаму, відмовилися підписувати документи про обсервацію і намагалися втекти з аеропорту. Подібні документи також не хотіли підписувати українці перед вильотом додому з інших країн.

Чи діятиме ця норма на українців, які повернулися раніше, Криклій не уточнив.

Додому за останні тижні повернулися щонайменше 130 тисяч українців.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація