Із Польщі депортували понад три десятки українців, які відмовилися від карантину та поїхали до Чехії

Із Польщі депортували понад три десятки українців, які відмовилися від карантину та поїхали до Чехії

Фото: УНІАН

Їх також оштрафували за спробу нелегально перетнути кордон. 

У п'ятницю, 29 травня, із Польщі до України депортували 33 наших громадян, які намагалися нелегально перетнути польсько-чеський кордон. 

Українці приїхали до сусідньої держави 25 та 27 травня, й зараз мали б перебувати в самоізоляції. Про це повідомили у штабі прикордонної служби Польщі. 

Зазначається, що під час патрулювання "зеленого кордону" у Волі Соколовській Любанського повіту прикордонники зупинили чотири мікроавтобуси, які прямували до Чехії й намагалися оминути прикордонний та санітарний контроль. Серед пасажирів виявили 33 українців віком від 20 до 60 років, а також двох чехів 45 та 60 років. 

Комендант прикордонного відділу міста Згожелєц скасував українцям робочі візи та зобов'язав їх залишити територію Польщі. Окрім того, порушникам тимчасово заборонили в’їзд до Шенгенської зони. Їх також оштрафували за спробу нелегально перетнути кордон. 

У повідомленні наголосили, що під час карантину, впровадженого у боротьбі з пандемією COVID-19, від 15 березня перетинати кордон дозволено лише у визначених місцях, а "зелені кордони" постійно патрулюються. 

Як повідомлялося, Польща послаблює обмежувальні заходи і відкриває свої кордони для в’їзду трьом категоріям, які також звільняються від обов'язкового карантину. Серед інших, це іноземні студенти, які навчаються у Польщі, зокрема і з України. Відповідне розпорядження підписав міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація