Італія вводить комендантську годину та заборону на пересування

Італія вводить комендантську годину та заборону на пересування

Фото: Associated Press

Карантинні обмеження діятимуть щонайменше до 3 грудня.

Від п'ятниці, 5 листопада в Італії посилять карантин: введуть комендантську годину, а також заборону на пересування. 

Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр Джузеппе Конте, повідомляє видання ANSA.

Обмеження на території всієї країни триватимуть щонайменше до 3 грудня. Протягом цього періоду діятиме заборона на вихід з дому від 22:00 до 05:00 без поважної причини. Крім того, припинять роботу виставки і музеї, а торгові центри не будуть працювати у вихідні та у святкові дні. Студентів повністю переведуть на дистанційне навчання, а наповнюваність транспорту обмежать до 50%.

Слід зауважити, що додаткові обмеження окремо може запроваджувати влада у тому чи іншому регіоні, зважаюч на ситуацію з коронавірусом. 

Так, у Ломбардії та П'ємонті, які віднесені до зони підвищеного ризику, буде заборонений в'їзд тим, хто не проживає там на постійній основі. У регіоні зупинять роботу всі магазини, окрім продуктових і тих, у яких торгують предметами першої необхідності.

У зонах середнього ризику, куди наразі порапили Апулія, Калабрія і Венето, введуть обмеження на виїзд з міст постійного проживання, а також закриють всі кафе і ресторани. Натомість у "зелених" зонах діятимуть тільки все загальні обмеження. 

Як повідомлялося, у ВООЗ заявили про критичний етап пандемії коронавірусу COVID-19. Представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Меліта Вуйнович зазначила, що найближчі кілька місяців ситуація буде важкою. У квітні-червні число заражень почало знижуватися через суворий карантин, проте "вірус нікуди не дівся" і, коли жорсткі обмеження знімають, захворюваність зростає. ВООЗ закликає всі країни вжити заходів, щоб запобігти новим смертям, а також підтримувати сили охорони здоров'я. 

Ймовірно, молодим людям доведеться чекати вакцину від коронавірусу до 2022 року - ВООЗ

Ймовірно, молодим людям доведеться чекати вакцину від коронавірусу до 2022 року - ВООЗ

Повʼязані теми:

Наступна публікація