Грузія категорично відмовляється від китайської вакцини, яку хоче придбати Україна

Грузія категорично відмовляється від китайської вакцини, яку хоче придбати Україна

Фото: Associated Press

У країні "категорично не розглядають" застосування китайської вакцини.

У Грузії найближчим часом не будуть закуповувати китайську вакцину від COVID-19, поскільки вважають її ненадійною.

Про це заявила міністерка охорони здоров'я країни Катерина Тікарадзе, повідомляє "Ехо Кавказу".

"Що стосується вакцин, ми говоримо про Pfizer і AstraZeneca. Щодо китайської вакцини поки що недостатньо інформації і надійності, Міністерство охорони здоров'я Грузії на даному етапі категорично не розглядає застосування китайської вакцини", — сказала вона.

За словами міністерки, Грузія отримала підтвердження від платформи COVAX про постачання вакцини Pfizer для медперсоналу. Зараз вже відбувається інтенсивна підготовка до вакцинації.

"Необхідні законодавчі зміни, в цьому напрямку ми інтенсивно працюємо з парламентом. Було ініційовано законопроєкт, до кінця січня у нас будуть внесені всі зміни, які забезпечать безперешкодне впровадження вакцини в Грузії", — підсумувала Тікарадзе.

Нагадаємо, що українська компанія замовила 5 млн доз китайської вакцини Sinovac. Також стало відомо, що ефективність китайської вакцини, яку хоче купити Україна, виявилася нижчою, ніж заявляли досі

Раніше повідомлялося, що Литва призупинила вакцинацію населення препаратом Pfizer. Причиною цього стало порушення норми температурного режиму під час транспортування.

МОЗ відреагувало на результати клінічних досліджень китайської вакцини від COVID-19

МОЗ відреагувало на результати клінічних досліджень китайської вакцини від COVID-19

Повʼязані теми:

Наступна публікація