Громадський транспорт, метро, залізниця та авіа відновлять свою роботу в три етапи - повна інформація

Громадський транспорт, метро, залізниця та авіа відновлять свою роботу в три етапи - повна інформація

Фото: УНІАН

Ключові етапи відновлення руху транспорту в Україні: громадський, метро, авіа, авто, приміські та міжміські сполучення.

Від 22 травня в Україні заплановане поступове відновлення роботи громадського транспорту. Карантинні обмеження на роботу транспорту має переглянути Кабінет міністрів. Влада вже анонсувала, що запуск транспортного сполучення відбуватиметься у три етапи та з дотриманням санітарних вимог.

Наземний громадський транспорт

Наразі у всіх містах громадський транспорт продовжує перевозити пасажирів виключно за спецперепустками та за наявності засобів індивідуального захисту.

Також від 11 травня у різних містах збільшили кількість маршрутів транспорту. Так, в Києві запустили додаткові рейси громадського транспорту з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий та Корчувате.

Перший етап відновлення пасажирського перевезення планується після 22 травня. Очікується послаблення обмежень, щоб більша кількість людей змогла користуватися громадським транспортом. 

Приміський транспорт 

Приміські перевезення в межах одного району запустять також на першому етапі - після 22 травня

Другим етапом стане запуск всіх приміських потягів, які від 12 червня працюватимуть у світлу пору доби, а також усі пасажирські поїзди згідно з графіком. 

“Укрзалізниця” планує запускати приміські електрички у два етапи: "спочатку на колії повернуться 745 приміських поїздів для забезпечення підвезення громадян до місць роботи в години "пік", а потім планують призначити ще 571 поїзд, щоб повністю відновити приміський залізничний рух.

Міжміський транспорт

Міжміське транспортне сполучення в межах області планують відновити на першому етапі. Від 29 травня планується запуск внутрішньообласних перевезень, 50% приміських потягів та 42 пари потягів далекого прямування категорії "Інтерсіті", "Нічний експрес": у західному напрямку - 11 пар, у південному - 10, у дніпровському - 6, у східному - 12, в азовському - 3.

У цей же період запустять внутрішнє авіасполучення

Натомість в ефірі ТСН міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що в разі сприятливої епідеміологічної ситуації після відкриття приміського транспорту (після 22 травня) умовно за два тижні планують відкрити міжміські внутрішньообласні перевезення. Потім ще за два тижні - міжнародні. 

Коли в Україні буде відновлено внутрішнє пасажирське сполучення – Криклій

Коли в Україні буде відновлено внутрішнє пасажирське сполучення – Криклій

Міжобласне сполучення

На другому етапі, орієнтовно після 9 червня, відновлюватимуть міжобласні автомобільні перевезення, зокрема маршрутні таксі.

Міжнародне сполучення

Міжнародні автомобільні перевезення, зокрема маршрутні таксі, планують також відновити на другому етапі - після 9 червня

Поїзди міжнародного сполучення та сезонні поїзди запустять уже на третьому етапі, коли завершиться карантин. Тоді ж планують відновити міжнародне авіасполучення з країнами, які відкрили аеропорти для приймання/відправлення міжнародних рейсів. 

Однак прогнозується, що повноцінне міжнародне авіасполучення протягом цього літа не відновиться. Адже перезапуск міжнародних рейсів буде залежати не лише від рішень українського уряду, а й від інших країн. 

Тим часом авіакомпанія МАУ продовжує продаж квитків на рейси після 23 травня, пояснюючи це тим, що наразі це офіційна дата завершення карантину. Але у разі його подовження рейси знову скасують. 

Метро

Метро в Києві, Харкові та Дніпрі в нормальному режимі запрацює не раніше червня. Планується, що його робота відбуватиметься в звичному режимі та без спецперепусток. 

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначав, що метро запрацює у тому разі, “коли протягом десяти днів поспіль кількість нових, не пов’язаних між собою випадків захворювання буде меншою, ніж п’ять на область". 

Нагадуємо, наразі карантин подовжено до 22 травня. Втім, вже від 11 травня відбулася низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків кафе тощо. 

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобів боротьби проти COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram

Повʼязані теми:

Наступна публікація