Головний санлікар закликав українців вакцинуватися від грипу, щоб уникнути поєднання з COVID-19

Головний санлікар закликав українців вакцинуватися від грипу, щоб уникнути поєднання з COVID-19

Фото: УНІАН

Деякі категорії громадян можуть вакцинуватися безкоштовно, зазначив Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав вакцинуватися від сезонних штамів грипу. Це, за його словами, дозволить уникнути можливого поєднання грипу та нового коронавірусу COVID-19.

Про це сьогодні, 7 жовтня, Ляшко написав у Facebook.

"Карантин не скасовує необхідність планової вакцинації. І, тим більше, необхідно вакцинуватися від сезонних штамів грипу. До того ж, нам необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути можливого поєднання грипу та COVID-19", — написав він.

За словами головного санітарного лікаря, вакцинація від грипу — "пріоритет цього року".

"Міністерству охорони здоров’я виділено кошти для купівлі 1,41 млн доз імунобіологічних препаратів (вакцин) проти грипу для щеплення осіб, які належать до групи ризику. Відповідні зміни до постанов Кабінету міністрів, які необхідні для закупівлі імунобіологічних препаратів, вже підтримані урядом", — зазначає головний санітарний лікар України.

Він повідомив, що бюджетними коштами передбачено закупівлю вакцин для щеплення медичних працівників, освітян, працівників поліції та прикордонної служби, оскільки через виконання своїх професійних обов’язків вони належать до групи високого ризику інфікування.

"Які саме штами грипу будуть циркулювати у нашій півкулі спрогнозували пів року тому, а відповідні вакцини вже розроблено та зареєстровано, зокрема в Україні. Усі наявні вакцини пройшли прекваліфікацію ВООЗ та підтвердили свою безпечність. Країнами походження є країни лідери у виробництві вакцин в світі – Франція, Нідерланди та Південна Корея", — додав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні коронавірус набирає обертів і ситуація стрімко погіршується, вже цього тижня МОЗ прогнозує понад п'ять тисяч нових випадків зараження за добу. Очікується, що до кінця року ця цифра збільшиться до 9 тисяч інфікованих. Від початку епідемії захворіли вже майже 240 тисяч українців. За цей період в Україні майже втричі зросла смертність від COVID-19. 

За добу в Україні виявили 4 753 нових інфікованих коронавірусом, у Харківській області - найбільше

За добу в Україні виявили 4 753 нових інфікованих коронавірусом, у Харківській області - найбільше

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація