Очільник ВООЗ заявив, що поява вакцини сама собою не зупинить пандемію коронавірусу

Очільник ВООЗ заявив, що поява вакцини сама собою не зупинить пандемію коронавірусу

Фото: Associated Press

Людям все одно доведеться продовжувати проводити тестування, та ізольовуватися,

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що поява вакцини від коронавірусу не зупинить пандемію. Спочатку її постачання будуть обмеженими, а пріоритет у вакцинуванні надаватимуть медикам та людям з груп ризику. 

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter. 

"Від моменту виникнення пандемії ми знали, що вакцина зіграє вирішальну роль в тому, щоб взяти її під контроль. Але важливо відзначити, що вакцина буде доповненням інших важелів, які у нас є, а не замінить їх.

Спочатку постачання вакцин проти COVID-19 будуть обмеженими, пріоритет надаватиметься медпрацівникам, літнім людям та іншим категоріям населення з групи ризику. Сподіваємось, це зменшить кількість смертей та дасть змогу системам охорони здоров’я справлятися, але вірус все одно матиме багато місця для пересування.

Вакцина сама собою не покінчить з пандемією COVID-19. Нам все одно доведеться продовжувати: нагляд за тестуванням, ізоляцію, відслідковувати та ізольовувати контактних людей, залучати суспільство, закликати людей бути обережними", - написав гендиректор ВООЗ. 

Зазначимо, що наразі відомо про успішні попередні результати третьої фази випробувань вже двох потенційних вакцин:

  • 9 листопада компанія Pfizer у співпраці з BioNTech повідомила, що їхня вакцина є на більш ніж на 90% ефективною. Проміжні результати випробувань виявилися набагато кращі, ніж більшість експертів сподівалася. 
  • Тиждень потому, 16 листопада, американська біотехнологічна компанія Moderna заявила, що ранні результати випробувань показали, що їхня вакцина ефективна на 94,5%. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація