Глава МЗС Німеччини пропонує дозволити вакцинованим громадянам ходити в кіно і ресторани

Глава МЗС Німеччини пропонує дозволити вакцинованим громадянам ходити в кіно і ресторани

Фото: Associated Press

Пропозиція Мааса контрастує з думкою решти в Кабінеті міністрів, адже це може призвести до соціальної нерівності.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас пропонує послабити карантинні обмеження для тих громадян, які вже вакцинувалися від COVID-19.

Про це він заявив газеті Bild am Sonntag, передає DW

"Вакциновані люди повинні мати можливість реалізувати свої основні права знову", - сказав він, додавши, що вони повинні мати можливість відвідувати ресторани та кінотеатри. "Якщо в ресторані чи кінотеатрі є лише вакциновані люди, вони більше не можуть загрожувати одне одному", - сказав Маас виданню.

Вимога Мааса контрастує із заходами, затвердженими керівною партією ХДС канцлерки Ангели Меркель та їхніми коаліційними партнерами, соціал-демократами (СПД). Федеральний уряд проти послаблення обмежень для тих, хто отримав вакцину BioNTech-Pfizer.

Раніше міністр внутрішніх справ Горст Зеехофер попереджав, що послаблення обмежень для щеплених людей може спричинити розкол у суспільстві.

Водночас Маас вважає, що його пропозиція не стосується привілеїв:

"Вакцинована людина ні в кого не забирає апарат штучної вентиляції легенів. Це означає, що принаймні одна з основних причин обмеження прав більше не діє".

Нагадаємо, від 11 січня у Німеччині почав діяти довший та ще більш жорсткий карантин. Там радикально просять скоротити контакти. А в регіонах, де хвороба шириться особливо швидко, діє заборона відходити від дому далі, ніж на 15 кілометрів. Заходи діятимуть щонайменше до кінця місяця. 

Окрім іншого, обговорюється комендантська година та зобов’язання працювати вдома.

Наразі у Німеччині зафіксовано 2 019 636 випадків COVID-19 та 45 974 смерті, пов'язаних із цим захворюванням, згідно з даними національного центру контролю захворювань Німеччини, Інституту Роберта Коха (RKI). Влада розпочала акцію щеплень на початку цього місяця.

У Німеччині почав діяти довший та більш жорсткий локдаун

У Німеччині почав діяти довший та більш жорсткий локдаун

Повʼязані теми:

Наступна публікація