Facebook попереджатиме про фейки щодо коронавірусу

Facebook попереджатиме про фейки щодо коронавірусу

Фото: Associated Press

Facebook використає потужний інструмент проти дезінформації в новинах, пов'язаних із COVID-19.

Facebook змінює підхід до роботи з користувачами, що зіткнулися з фейками на платформі. Тепер компанія відправлятиме повідомлення всім, хто лайкнув, прокоментував або поділився дезінформацією, яка була видалена за порушення умов соцмережі.

Про це повідомляє Fast Company.

Компанія буде відправляти користувачеві повідомлення наступного характеру: "Ми видалили пост, який вам сподобався, і в якому була помилкова, потенційно небезпечна інформація про COVID-19". Під час натискання на повідомлення користувачі потрапляють на спеціальну сторінку, де вони можуть побачити зображення поста з поясненням, чому він був видалений із Facebook.

Крім того, сторінка запропонує відмовитися від підписки на групу, яка розмістила неправдиву інформацію і рекомендуватиме "побачити факти" про COVID-19. Компанія переробила інтерфейс, щоб користувачі розуміли, яка саме інформація, з якою вони зіткнулися, була помилковою.

Нагадаємо, що через розслідування можливих порушень медійного гіганта Facebook Inc. антимонопольного законодавства, велика група американських штатів планує подати позов проти компанії. Відомо, що ініціатором процесу виступає штат Нью-Йорк, які ще будуть штати задіяні — не розголошується. 

У роботі Facebook стався глобальний збій

У роботі Facebook стався глобальний збій

Повʼязані теми:

Наступна публікація