Епідеміологи закликають родини замінити різдвяне застілля на прогулянку і коляду під балконом

Епідеміологи закликають родини замінити різдвяне застілля на прогулянку і коляду під балконом

Фото: Associated Press

Завжди можна привітати рідних онлайн.

Напередодні Різдва, коли всім дорослим дітям так важливо провідати батьків, епідеміологи нагадують про карантинні обмеження. Адже старші люди - особливо ті, хто мають хронічні хвороби - в групі ризику.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Акторка Рима Зюбіна забирає у магазинах подарунки для рідних, які вибрала в Інтернеті завчасно. До торгового центру прийшла в будень, аби менше людей. Рима готується до поїздки в Ужгород, навідати маму на різдвяні свята. «Я знала, що я їду. І тут без ніяких навіть питань. Я обмежила дійсно своє спілкування. Робила це свідомо. Пояснювала, що я їду до мами. І хочу привезти їй подарунки, а не «корону», - каже акторка.

Поїхала потягом в СВ-вагоні. «Назад я вже поїду в купейному. Так, ми ризикуємо, але коли ти думаєш – «от не доїхала», «а може треба було», «а може це востаннє». Життя воно таке зараз. Мені здається, що цей вірус на наші голови послали, для того, щоб ми цінували один одного», - переконує Зюбіна.

Безпечний Святвечір: як потішити літніх батьків із дотриманням карантину

Безпечний Святвечір: як потішити літніх батьків із дотриманням карантину

Лікарка Ірина Колеснікова до своєї мами в Харків на Різдво не поїде. Родина вже має досвід святкувати на відстані. « Ми в новорічну ніч просто на гучний зв'язок набрали її. Бо вона не вміє користуватися відеозв'язком», - каже жінка.

Як епідеміолог пані Ірина пропонує оптимальний варіант карантинного святкування. «Застілля я би все ж таки виключила. Ви можете приїхати, привезти подарунки. Приїхали, зайшли в респіраторі чи в масці, залишили подарунки, дочекалися доки вдяглися і пішли гуляти. Чому ні? Зараз не дуже морозно, можна піти», - пропонує епідеміологиня.

Саме так планує робити родина з Вінниці. «Ми щороку приїжджали в гості, 7 числа у нас традиційно було привітання бабусі, а зараз наш карантин змусив привітати під балконом, або онлайн. Ми вибрали під балконом», - каже мама сімейства.

Кореспондентка Оксана Муляр

Повʼязані теми:

Наступна публікація